12 Απριλίου 2017

Παπαρήγα: Δεν διευρύνουν την εξεταστική για την υγεία γιατί μπορεί να αναδείξει σκάνδαλα που τους αφορούν

«Εμείς δεν κάνουμε διαχωρισμό των σκανδάλων» δήλωσε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι δεν δικαιούται να διεκδικεί το μετάλλιο της ηθικής και της ειλικρίνειας και χαρακτηρίζοντας την αντιπαράθεσή της με τη ΝΔ ως ανταγωνισμό για την κυβερνητική καρέκλα.


«Εμείς δεν κάνουμε διαχωρισμό στα σκάνδαλα που έχουν την κυβερνητική βούλα. Καλώς να πάνε στη φυλακή αυτοί που χρηματίστηκαν. Κάποια στιγμή όμως ο λαός θα καταδικάσει και τα σκάνδαλα που έχουν τη βούλα της Βουλής», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι ο λαός πληρώνει το μεγαλύτερο μερίδιο στην υγεία. Είναι σκάνδαλο όταν κόβετε την πολυφαρμακία και τις εξετάσεις με κριτήριο μόνο το μνημόνιο. Σκάνδαλο είναι και γιατί μεταβιβάζετε από το κέντρο προς τα κάτω μισές και εξαθλιωμένες υπηρεσίες υγείας που θα είναι ανεπαρκείς για το λαό που είναι στην απόλυτη εξαθλίωση», ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

Όπως υποστήριξε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, η κυβέρνηση για προφανείς λόγους αποφεύγει να διευρύνει την εξεταστική, γιατί όπως είπε, μπορεί να αναδείξει και άλλα σκάνδαλα που την αφορούν, τη στιγμή που η ίδια σηκώνει τη σημαία της καθαρότητας και της ηθικής.

«Η εξέταση των σκανδάλων δεν έχει καμία σχέση με την ηθική των κατηγορουμένων ούτε όλοι είναι πάντα θύματα σκευωρίας. Η Εξεταστική μπορεί να επιβεβαιώσει κάποια σκάνδαλα, στην ουσία όμως αν γίνουν αποκαλύψεις, τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ. Για την κυβερνητική καρέκλα γίνονται όλα αυτά και χρησιμοποιείται σαν βιτρίνα ο ισχυρισμός ότι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να εξυγιανθεί», επεσήμανε και προσέθεσε:

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και παλιούς συμμάχους πριν ή μετά τις εκλογές θα πάρει αυξημένη μορφή τα επόμενα χρόνια στο ίδιο γήπεδο και με τους ίδιους κανόνες. Όλοι οι διαιτητές και οι “λάισμεν” είναι μιλημένοι υπέρ της κυβέρνησης διότι ξέρουν ότι μπορεί να χειραγωγήσει τον λαό καλύτερα».

Και η κ. Παπαρήγα συνέχισε:

«Σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται το μετάλλιο της ειλικρίνειας και της ηθικής η κυβέρνηση. Δεν μπορούν τα στελέχη της να πάρουν το βραβείο της ηθικής, της συνέπειας και της διαφάνειας όταν λένε ότι το 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια, το 2019 θα έρθουν καινούργια αλλά θα παραμείνουν και τα προηγούμενα μνημόνια. Έχουμε δικαίωμα να αμφισβητούμε και την ειλικρίνεια και την ηθική σας. Και δεν μπορούμε να σας αποδώσουμε αριστερή ηθική όταν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στη Συρία αλλά η κυβέρνηση παραδίδει τη Σούδα για επιθέσεις και ο πολεμοκάπηλος υπουργός Άμυνας ετοιμάζεται να προσφέρει καινούργιες υπηρεσίες».

«Η χειρότερη υπηρεσία που προσφέρετε στον ελληνικό λαό είναι που λέτε ότι η οικονομική κρίση οφείλεται στα σκάνδαλα και στην αδιαφάνεια. Αυτά ούτε στην πολιτική οικονομία της α’ δημοτικού δεν τα διδάσκουν», υποστήριξε η κ. Παπαρήγα.