11 Απριλίου 2017

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! Ο Τσίπρας αποκάλεσε τον Θερβάντες ...ποιητή

[Εν τω μεταξύ παίρνει ένα υφάκι σα να λέει στοςυ αμόρφωτους "δώστε βάση θα πω κάτι πολύ σπουδαίο"... και λέει μαλ@κία]

Αναφορά στον Θερβάντες έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας την ομιλία του κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο του Νότου, στη Μαδρίτη, προκειμένου να αναδείξει τους στόχους που έχει ο ίδιος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός:

«Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε έναν σπουδαίο ποιητή, τον Θερβάντες, ο οποίος πολέμησε και στη χώρα μου, στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, ο οποίος είχε πει μεταξύ άλλων το εξής: ότι αυτό που είναι παράλογο, είναι να βλέπεις τον κόσμο, μόνο έτσι όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι.

Εμείς λοιπόν επιχειρούμε να σταματήσουμε τον παραλογισμό του να βλέπουμε την Ευρώπη μόνο έτσι όπως είναι, αλλά να προσπαθήσουμε να την δούμε και έτσι όπως θα έπρεπε να είναι και να δουλέψουμε για να την κάνουμε έτσι όπως θα έπρεπε να είναι».

Ο Θερβάντες, ωστόσο, δεν ήταν ποιητής, αλλά Ισπανός συγγραφέας, ο οποίος θεωρείται ως ο μεγαλύτερος συγγραφέας στην ισπανική με διασημότερο μυθιστόρημά του το «Δον Κιχώτης», στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τρέλα είναι να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι»...