20 Απριλίου 2017

Η απίστευτη Οδύσσεια ασθενούς: Εγινε «μπαλάκι» μεταξύ των νοσοκομείων Ζακύνθου και Πατρών

Μπαλάκι ανάμεσα στα χειρουργικά τμήματα της Ζακύνθου και των Πατρών έγινε ασθενής, που έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η περιπέτεια για τον άτυχο άνδρα, ξεκίνησε, όπως ανέφερε η διοικήτρια του ιδρύματος Δέσποινα Τσαρίδου, όταν ο συντονιστής διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής αρνήθηκε να πραγματοποιήσει την επέμβαση στον ασθενή επικαλούμενος σοβαρές ελλείψεις.


Ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση ήταν αναγκαία και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου, έκανε αίτημα διακομιδής του ασθενούς στην Πάτρα.

Οι υπεύθυνοι όμως του ΕΚΑΒ Πάτρας αρνήθηκαν να κάνουν τη δικομιδή καθώς όπως είπαν το περιστατικό ήταν αντιμετωπίσιμο από το νοσοκομείο Ζακύνθου. Μάλιιστα το γεγονός επιβεβαιώνει και ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης.

Στη συνέχεια, η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον κ. Κωστακιώτη και το Υπουργείο Υγείας, κινητοποίησαν ομάδα χειρουργών από νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίοι με τη σειρά τους έφτασαν μέσα σε λίγες ώρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου για να χειρουργήσουν τον ασθενή.

Ο ίδιος ο ασθενής βέβαια, δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να χειρουργηθεί «λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο της Ζακύνθου».

Πηγή: tempo24