11 Απριλίου 2017

ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Τι συμβαίνει με το "Επίδομα Παραμεθορίου"

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός οτι το λεγόμενο "επίδομα παραμεθορίου", Ημέρες Εκτός Έδρας, δεν εχει καταβληθεί ακόμη για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς για τον μήνα Μάρτιο, μόλις πέντε μέρες πριν το Πάσχα, όταν δηλαδή τα στελέχη και οι οικογένειες τους το έχουν περισσότερο ανάγκη.


Το λεγόμενο επίδομα παραμεθορίου αφορά τις μονάδες που υπηρετούν στον Έβρο, στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές.

Το θέμα με το επίδομα παραμεθορίου έλαβε τεράστιες διαστάσεις πριν τα Χριστούγεννα. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης έβαλε φρένο στην διάκριση που έγινε στον Στρατό Ξηράς, για το "δώρο" που δόθηκε σε όλους τους στρατιωτικούς πλην όσων υπηρετούν στην παραμεθόριο στον Στρατό Ξηράς. Η πρόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν να δοθεί σε όλους τους στρατιωτικούς για τις γιορτές ένα μικρό "δώρο" το οποίο προσδιορίστηκε ότι θα είναι 4 ημέρες εκτός έδρας, δηλαδή 105 ευρώ για τον καθένα, ανεξάρτητα με το πού υπηρετούν. Παράλληλα, υπέγραψε την εντολή να δοθούν και άλλες 4 ΗΕΕ ως "επίδομα παραμεθορίου".

Ο λόγος που το ΓΕΣ ειναι πάντα στην "πρώτη γραμμή" σχετικά με τις ΗΕΕ ειναι πολύ απλά επειδή σε αντίθεση με το ΓΕΑ τα κονδύλια που αναλογούν στον Στρατό Ξηράς ειναι πολύ περισσότερα όσο αφορά μονάδες που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές. Ωστόσο αυτο δεν "καταλαγιάζει" το έντονο συναίσθημα αδικίας που προκαλείται ανάμεσα στα στελέχη του Στρατού Ξηράς όταν στελέχη στην Πολεμική Αεροπορία που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές λαμβανουν κανονικά το επίδομα για τις ΗΕΕ.

Το 2017 οι 4ΗΗΕ δόθηκαν για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο με τα στελέχη του Στρατού Ξηράς να ειναι τώρα σε αναμονή για τον Μάρτιο. Αυτο προκαλεί την ανησυχία του προσωπικού στον Στρατό Ξηράς καθώς το καλούμενο ως "επίδομα παραμεθορίου" δεν είχε καταβληθεί σε όλη τη διάρκεια του 2016, παρα μόνο περιστασιακά, με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 6 μήνες από όλο το έτος 2016.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 4ΗΕΕ που εκρεμεί θα καταβληθεί μόλις μπει στον προϋπολογισμό απο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μέχρι στιγμής δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε θα διαθέσει το Υπουργείο το ανάλογο ποσό. Σε αναμονή...

onalert.gr