13 Απριλίου 2017

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ! Πριν φύγει διακοπές στην Κέρκυρα, ζήτησε επιτάχυνση και πρωτοβουλίες ενόψει συμφωνίας

Η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ήταν το βασικό μήνυμα με το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Μ. Πέμπτης.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη συνεδρίαση που ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και ζήτησε να κλείσουν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με τα νομοσχέδια κάθε υπουργείου.

Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσουν τα «κολλημένα» έργα, να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων αλλά και να κατατεθούν προτάσεις για νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Από την εισήγηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αναφορές στη συμφωνία του Eurogroup της Μάλτας με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρεται στην αξιολόγηση περιγράφοντας μεταξύ άλλων τα στάδια για να κλείσει η συμφωνία.

Η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει μέσα στον Μάιο όλη τη σχετική διαδικασία στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να περάσει στην επόμενη φάση.

Έτσι κι αλλιώς το επώδυνο μέρος της συμφωνίας με τις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου (αλλά και την πώληση κομματικού της ΔΕΗ), θεωρείται από τους κυβερνώντες ότι έχει «χωνευτεί» από την κοινή γνώμη και επιπλέον επειδή θα αφορά την περίοδο για μετά το 2018, δεν θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος.

Τουναντίον θα μπορεί να κυβέρνηση να πλασάρει ως επιτυχία τη συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους, έστω κι αν αυτή αρχίσει πρακτικά επίσης μετά το 2018.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου να διαμορφώσει ένα πολιτικό περιβάλλον που θα έχει στο επίκεντρο τις κυβερνητικές δράσεις σε διάφορους άλλους τομείς, όπως η εφαρμογή του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος, με δράσεις πέραν του μνημονιακού πλαισίου και χωρίς τους δημοσιονομικούς καταναγκασμούς που θέτουν οι δανειστές.

Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Κέρκυρα θα βρεθεί για το Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί μάλιστα σήμερα, αφού το πρωί πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά το οποίο έδωσε συμβουλές στους υπουργούς του.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να φτάσει στο νησί παρέα με την σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά και θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον ως την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με το Corfupress ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρακολουθήσει την τελετή της Αναστάσεως μέσα από το κιόσκι της Πάνω Πλατείας.