11 Απριλίου 2017

Ε ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ; ΦΡΕΣΚΟ ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ; Κοινωνικό παντοπωλείο διανέμει ληγμένα κοτόπουλα - ΒΙΝΤΕΟ


[Υστερίες! Όλοι έχουμε καταναλώσει τρόφιμα μερικές μέρες μετά τη λήξη ή τα έχουμε φάει στο Στρατό ληγμένα μετά από μήνες ή χρόνια. ΟΚ! Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος γιατί δεν ξέρουμε από πόσες καταψύξεις-αποψύξεις πέρασε το κοτόπουλο μέχρι σήμερα, αλλά αν δεν το ήθελε η κυρία ας μην το πάρει... αλλά όχι και να φωνάζει επειδή δεν το έσφαξαν εκείνη την ώρα! Και ο βιολόγος τι δουλειά έχει να απαντάει για θέματα κτηνιατρική ή ιατρικά;]

Στα μάτια της δεν πίστευε μια 60χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα όταν το κοινωνικό παντοπωλείο Ν. Χαλκηδόνας της έδωσε κοτόπουλο με ημερομηνία παρασκευής 27/12/16 και ημερομηνία λήξης… την Πρωτοχρονιά του 2017!


Όπως δήλωσε και η ίδια στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, το κοινωνικό παντοπωλείο της έστειλε μήνυμα στο οποίο της ανέφερε ότι γίνεται διανομή κοτόπουλων στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου στις 10 και 11 Απριλίου. Μάλιστα όποιοι δικαιούχοι δεν πήγαιναν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στο μήνυμα τόνιζαν ότι θα πάρουν το ληγμένο κοτόπουλο μετά τις γιορτές!

Η 60χρονη πηγαίνοντας στο κοινωνικό παντοπωλείο για να πάρει το κοτόπουλο μόλις είδε την ημερομηνία λήξης τους είπε ότι το κοτόπουλο δεν είναι φρέσκο. Η υπάλληλος της ανέφερε με ύφος ότι στο μήνυμα που έστειλαν στο κινητό δεν ανέφεραν τη λέξη «φρέσκο» κοτόπουλο και μάλιστα της τόνισε ότι και η ίδια έχει κρέατα στην κατάψυξη της μήνες που δεν τα έχει καταναλώσει.

Η γυναίκα, έξω φρενών, της τόνισε ότι δεν είναι πλούσια και δεν έχει αποθηκευμένα κρέατα στον καταψύκτη της. Ωστόσο, πήρε το κοτόπουλο για να καταγγείλει το γεγονός, γιατί συντρέχουν κίνδυνοι για την υγεία. Το πήρε λοιπόν, το έβγαλε φωτογραφία και το έστειλε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 «για να δείξει την κατάντια» - όπως λέει - της Ελλάδας του 2017!

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Ο Βιολόγος και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας Κωσταντίνος Φασσέας δήλωσε ότι σε περίπτωση μη επαγγελματικής ψύξης είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί σαλμονέλα στο κοτόπουλο το οποίο είναι αρκετά επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Επίσης και μια ημέρα μετά τη λήξη αν μπει στην κατάψυξη το κοτόπουλο θεωρείται ακατάλληλο για κατανάλωση, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα έτρωγε το συγκεκριμένο κοτόπουλο… της Πρωτοχρονιάς!

Δείτε το βίντεο: