11 Απριλίου 2017

Πόλεμος Θεοδωράκη-Γεννηματά: Βαριές κουβέντες για αποστασίες, αθλιότητες και εξαγορές

Βαριές κουβέντες όπως «αποστασίες» και «αθλιότητες» αντάλλαξαν Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά με φόντο της προσχωρήσεις βουλευτών του Ποταμιού στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.


Ο Στ. Θεοδωράκης προ ημερών είχε απευθύνει ευθέως την κατηγορία στην Φ. Γεννηματά ότι υποκινεί αποστασίες βουλευτών του Ποταμιού.

Θεοδωράκης: Η Φώφη υποκινεί αποστασίες

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις με την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους βουλευτές του Ποταμιού να αποστατήσουν και να φύγουν και να πάνε στις τάξεις της», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον real fm..

Απαντώντας στο ερώτημα εάν κατηγορεί την κ. Γεννηματά για κινήσεις αποστασίας ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Μα προφανώς. Γιατί ξαφνιάζεστε; Όταν καλεί από μικροφώνου δημοσίως και λέει: “ελάτε εδώ να κάνουμε το μεγάλο κόμμα”, που ξανακούστηκε αυτό το πράγμα;».

Πρόσθεσε δε ότι ένας βουλευτής έχει δικαίωμα να διαφοροποιηθεί και να ανεξαρτητοποιηθεί. «Αλλά το να έχει κάποιος εκλεγεί από ένα κόμμα και σε ένα χρόνο να λέει το κόμμα μου αυτό μίκρυνε και πάω σε ένα άλλο κόμμα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία επιλογή εκτός δημοκρατικού πλαισίου» είχε σημειώσει ο Στ. Θεοδωράκης.

Γεννηματά: Αθλιότητες

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού και απάντησε σε ανάλογο ύφος: «Δεν θα σχολιάσω χυδαιότητες, αλλά νομίζω ο καθένας θα πρέπει να κοιτάζετε στον καθρέφτη και κάποια στιγμή να κάνει την αυτοκριτική του. Δεν κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτά τα πράγματα», ήταν η απάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επιμένει το Ποτάμι: Μιλά για παζάρια και εξαγορές

Στην Φ Γεννηματά ανταπάντησε το Ποτάμι με ανακοίνωσή του.

«Προφανώς ο χαρακτηρισμός της «χυδαιότητα» απευθύνεται πρωτίστως στα στελέχη της παράταξής της που συνεχίζουν να λένε ότι οι μεταγραφές βουλευτών δεν συμβαδίζουν με τα προοδευτικά ήθη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επίθεση σε όσους ενίστανται στις αποστασίες βουλευτών έκανε η κυρία Γεννηματά. Χαρακτήρισε μάλιστα “χυδαιότητα” την κριτική που της ασκείται από προοδευτικούς πολίτες όλου του δημοκρατικού χώρου. Προφανώς ο χαρακτηρισμός της απευθύνεται πρωτίστως στα στελέχη της παράταξής της που συνεχίζουν να λένε ότι οι μεταγραφές βουλευτών δεν συμβαδίζουν με τα προοδευτικά ήθη. Το επεσήμαναν δημοσίως και -παρά τις αυστηρές υποδείξεις της αυλής της- το επανέλαβαν και μπροστά της στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και στα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η κυρία Γεννηματά όμως δεν ανέχεται την κριτική και προσπαθεί να φιμώσει αυτούς που δυσανασχετούν με παζάρια, υποσχέσεις και εξαγορές».