12 Απριλίου 2017

Κακό σκυλί…

Του Θανάση Χειμωνά

Κυκλοφορούν διάφορες αισιόδοξες θεωρίες για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και –αναπόφευκτα- για εκείνο της χώρας. Τα χαμηλότατα (σχεδόν μονοψήφια) ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος στις δημοσκοπήσεις αποτελούν για πολλούς προμήνυμα συντριβής του στις εκλογές οι οποίες –πάντα σύμφωνα με τα ίδια αισιόδοξα σενάρια- δεν πρόκειται να αργήσουν.
Κάτω από το βάρος της παλλαϊκής κατακραυγής για τις συνεχείς παλινωδίες αλλά και την υπερφορολόγηση των πάντων ο Τσίπρας θα καταρρεύσει με πάταγο. Ήδη άλλωστε έχει αρχίσει να υπάρχει αμφισβήτησή του και μέσα στο κόμμα (Φίλης, «53»).

Μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία είτε συνασπισμός Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας, οδηγώντας την με ασφάλεια στον δρόμο της ανάπτυξης μια και ο ελληνικός λαός έχει κατανοήσει πλέον πως οι επιλογές είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ –με άλλον αρχηγό πλέον- επιστρέφει στα προ κρίσης ποσοστά του και στην πορεία εξαϋλώνεται υπό την πίεση των διαφόρων ΛΑΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ο.κ.

Θα σας απογοητεύσω. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί. Ή τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα όσο φαντάζονται μερικοί. Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι φυσικά «χαλκευμένες» όπως υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος και τα διάφορα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά είναι όντως μεγάλη. Η διαφορά αυτή όμως εκφράζει ό,τι  λέει ο κόσμος τη συγκεκριμένη στιγμή. Όχι υποχρεωτικά τι θα ψηφίσει στις εκλογές- τις οποίες ο Τσίπρας θα καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί για λόγους που έχω αναφέρει σε άλλα μου κείμενα. Την ώρα των εκλογών η πόλωση θα είναι τρομαχτική.

Ο Τσίπρας θα παίξει ό,τι χαρτί έχει στα χέρια του, πραγματοποιώντας – ως συνήθως- έναν καταιγισμό χτυπημάτων  κάτω από τη μέση. Θα αναδείξει το μορμολύκειο της «Επάρατης ΔεξΧιάς» η οποία θα μετράει την απόσταση της φούστας από τον αστράγαλο, θα διώκει πολίτες για τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις και θα απολύσει όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους, αντικαθιστώντας τους με ρομπότ. Θα παρουσιάσει «σκάνδαλα» κάθε μορφής. Μέχρι ο ψηφοφόρος να συνειδητοποιήσει κατά πόσο αυτά θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα η ψήφος θα έχει φύγει από τα χέρια του. Θα συνεχίσει να εγκαινιάζει έργα άλλων παρουσιάζοντάς τα ως δικά του. Θα αναμασάει τη μούφα της «περήφανης διαπραγμάτευσης»,  διαλαλώντας πως «Οι άλλοι θα υπέγραφαν τα πάντα σε χρόνο dt».

Οι προσλήψεις «ημετέρων» θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και θα κορυφωθούν με την προκήρυξη εκλογών. Και τότε φυσικά θα αρχίσουν και οι «παροχές». Σαν την αλήστου μνήμης «13η σύνταξη» των περασμένων Χριστουγέννων.

Επίσης, αυτά για εσωκομματική αντιπολίτευση στον Τσίπρα να τα ξεχάσετε. Ο Αλέξης Τσίπρας ΕΙΝΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ- ειδικά από το καλοκαίρι του 2015 και μετά. Αυτός εκτόξευσε τα ποσοστά του, αυτός τον διαμόρφωσε στο τέρας που είναι σήμερα. Οι όποιες «αντιδράσεις» είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ για να αρπάξουν ψήφους από τους αφελείς.

Τέλος, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές το σκηνικό στη χώρα θα αλλάξει. Ξεχάστε την ηρεμία, τους ανοιχτούς δρόμους και τη μία απεργία ανά τρίμηνο που έχουμε τώρα. Από την πρώτη μέρα η Αθήνα θα καίγεται. Τα πάντα θα παραλύουν και τίποτα δεν θα λειτουργεί. Ο Τσίπρας θα κατεβάζει χιλιάδες κόσμο σε διαδηλώσεις κόντρα στα μέτρα που ο ίδιος θα έχει ψηφίσει! Γιατί; Γιατί μπορεί! Και το έχει αποδείξει στο πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Το έχω ξαναγράψει: δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε εύκολα με δαύτους. Θα χρειαστεί τιτάνια προσπάθεια και η μέγιστη σοβαρότητα από όλα τα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης. Και δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο. Φοβάμαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανιστεί όταν η χώρα θα έχει καταστραφεί οριστικά. Και τότε θα είναι αργά για όλους μας.

http://www.liberal.gr/arthro/130160/apopsi/th-cheimonas/kako-skulii.html