13 Απριλίου 2017

Ελληνοαμερικανή δημοσιογράφος του FOX NEWS ζητά 50 εκατ. δολάρια από το κανάλι για σεξουαλική παρενόχληση [εικόνες]

Αποζημίωση ύψους 47 εκατ. ευρώ ζητά από το κανάλι Fox News, η Ελληνοαμερικανή παρουσιάστρια Ανδριάνα- Κωνσταντίνα Τάνταρος, υποστηρίζοντας πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Τάνταρος δεν είναι η μόνη γυναίκα που κατήγγειλε τα μεγαλοστελέχη του καναλιού για σεξισμό και μισογυνισμό, καθώς η Διευθύνων Σύμβουλος του Fox Λάουρι Λάν και η δημοσιογράφος Μέγκιν Κέλι είχαν αποκαλύψει στο παρελθόν ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από συναδέλφους τους.


Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες η δικηγόρος μίας εκ των γυναικών που αναφέρουν πως έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον παρουσιαστής Μπιλ Ο Ρέιλι, επισήμανε πως πρέπει να παρέμβει το Κράτος και συγκεκριμένα το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς έχουν γίνει «δεκάδες» καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο κανάλι τα τελευταία 13 χρόνια.

Όσον αφορά την κόρη μεταναστών από την Αιτωλοακαρνανία και πολιτική αναλύτρια, Άντρεα Τάνταρος, η ίδια παρουσίασε το κανάλι με την περίφημη βίλα των οργίων του Playboy, αναφέροντας πως υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από πρώην γερουσιαστή που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της. Μάλιστα, η ίδια ανέφερε πως αντί να την προστατέψουν, οι ανώτεροί της αδιαφόρησαν και συνέχισαν να καλούν τον συγκεκριμένο πολιτικό. Το 2016, η Αντρέα έκανε μήνυση σε στελέχη του καναλιού, αναφέροντας πως έπεσε θύμα κακοποίησης, ενώ τώρα η αναλύτρια ζητά 47 εκατ. δολάρια μέσω του δικηγόρου της.


Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις από το 2016, όταν γυναίκα από το κανάλι είχε αποκαλύψει πως το 2013 ο Μπιλ Ο Ρέιλι της είχε πει πως θα της δώσει προαγωγή αν δεχόταν να τον ακολουθήσει μέχρι την πολυτελή σουίτα του μετά από επαγγελματικό γεύμα, πράγμα το οποίο η ίδια αρνήθηκε.


Από τότε 5 γυναίκες αποκάλυψαν πως δέχθηκαν 13 εκατ. δολάρια από στελέχη του καναλιού για να σιωπήσουν σχετικά με τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση. Μάλιστα το κανάλι είχε χάσει μεγάλο μέρος των χορηγών του, με γνωστές εταιρίες και πολυεθνικές όπως η Μercedes- Benz, η Subaru, η BMW, η Bayer κ.α. να λύνουν τα συμβόλαιά τους με το κανάλι.