20 Απριλίου 2017

ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! H κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας έδωσε μετρητά για την ορκωμοσία του Τραμπ!


Όπως ο Αλέξης που απ' τα μπαλκόνια ουρλιάζει Go back madam Merkel και από πίσω τη γλύφει στις συνόδους κορυφης

Η οικονομία της Βενεζουέλας μπορεί να δείχνει σακατεμένη απ’ τις ελλείψεις τροφίμων, τον τεράστιο πληθωρισμό και την εγκληματικότητα, αλλά η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας έδωσε μισό εκ δολάρια για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.


H Citgo Petroleum, θυγατρική της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλα με έδρα στις ΗΠΑ, αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Η Ουάσιγκτον ανησυχεί ότι φιμώνεται η αντιπολίτευση

Η «χορηγία» πάντως, δεν φαίνεται να επηρεάζει την Ουάσιγκτον. Ο υπ Εξ των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον είπε ότι η χώρα του παρακολουθεί στενά την πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και ανησυχούν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο παρεμποδίζει την αντιπολίτευση να εκφράσει την αντίθεσή της στην κυβέρνηση.

"Ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση του Μαδούρο παραβιάζει το δικό της σύνταγμα και δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση (...) να οργανωθεί με τρόπο που εκφράζει τις απόψεις του λαού της Βενεζουέλας", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Τίλερσον. "Ανησυχούμε για την κατάσταση αυτή. Την παρακολουθούμε στενά και συνεργαζόμαστε με άλλους (...) για να μεταφέρουμε αυτές τις ανησυχίες", πρόσθεσε.

Η General Motors αναστέλλει τη λειτουργία της στη Βενεζουέλα

Την ίδια ώρα η αμερικανική εταιρεία αυτοκινήτων General Motors αναστέλλει τη λειτουργία της στη Βενεζουέλα μετά από την κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων στη χώρα από τις δημόσιες αρχές.

«Χθες, το εργοστάσιο της GMV καταλήφθηκε αιφνιδιαστικά από τις δημόσιες αρχές, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του. Επιπλέον, άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, όπως οχήματα, απομακρύνθηκαν παράνομα από τις εγκαταστάσεις της», είπε σε ηλεκτρονικό μήνυμά της η θυγατρική της GM, General Motors Venezolana (GMV).

Η GM θα εξακολουθήσει να παρέχει υπηρεσίες και ανταλλακτικά στους υπάρχοντες πελάτες της μέσω των αντιπροσώπων της, δήλωσε.



Πηγή: H κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας έδωσε μετρητά για την ορκωμοσία του Τραμπ! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/332251/h-kratiki-petrelaiki-etaireia-tis-venezoyelas-edose-metrita-gia-tin-orkomosia-toy-tramp#ixzz4em9jlHcv