11 Απριλίου 2017

Μέλος του ISIS: Πρέπει να εφαρμόσουμε τον νόμο της σαρία στη Δύση - ΒΙΝΤΕΟ

Με τα μπλε μάτια, τα καφέ μαλλιά και ένα χαμόγελο που ακτινοβολεί, ο μικρός Michael Delefortrie είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει ένα αγγελικό παπαδοπαίδι.

Αλλά είκοσι χρόνια μετά τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά. Ο Michael έγινε Younnes και την ίδια ώρα από Χριστιανός έγινε Μουσουλμάνος. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να αφήσει το φιλήσυχο προάστιο του Βελγίου και να πάει να πολεμήσει στο πλάι του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Σήμερα, κατοικώντας ξανά στο Βέλγιο εδώ και κάποια χρόνια, εκφράζει ακόμα ανοιχτά το γεγονός ότι υποστηρίζει την οργάνωση και την ιδεολογία της, ενώ υπογραμμίζει πως επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στις περιοχές που κινείται και δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος.

«Μετανιώνω που γύρισα. Θέλω να ζήσω κάτω από το χαλιφάτο. Δεν είμαι Βέλγος, είμαι Μουσουλμάνος» δηλώνει ο 28χρονος άνδρας και συμπληρώνει πως θέλει να δει την Δυτική δημοκρατία να αντικαθίσταται από τον Νόμο της Σαρία.

Ο Michael Delefortrie μεγάλωσε σε μια συνηθισμένη, λευκή, και μεσαίας κοινωνικής τάξης οικογένεια στο Βέλγιο και σύντομα βαφτίστηκε Καθολικός.

«Μεγαλώσαμε σαν κανονικοί Καθολικοί πολίτες, με τις γιορτές και όλα τα σχετικά» είπε ενθυμούμενος τα παιδικά του χρόνια και έπειτα πρόσθεσε πως «τις Κυριακές ευχαριστούσαμε τον Θεό και κάπως έτσι κυλούσαν τα πράγματα».

Έπειτα από μια δύσκολη παιδική ηλικία, που όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, σημαδεύτηκε από τον αλκοολισμό της μητέρας του, οι γονείς του χώρισαν και ο ίδιος διαγνώστηκε με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Έτσι, ο Michael στράφηκε στα ναρκωτικά, ξεκινώντας από το να καπνίζει κάνναβη, ενώ στην συνέχεια θέλησε να πειραματιστεί με σκληρότερες ουσίες και ως εκ τούτου, αμέλησε πλήρως τα μαθητικά του καθήκοντα.

«Έψαχνα να βρω την ταυτότητα μου, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο» είπε για τα εφηβικά του χρόνια.

Σε ηλικία περίπου 16 χρόνων διάβασε ένα βιβλίο που του άλλαξε την ζωή και το οποίο oνομάζεται «Ο τρόπος του Μουσουλμάνου».

Ο ίδιος αναφέρει πως το Ισλάμ του προσέφερε την υπόσχεση σε έναν σκοπό και μια δομή στην ζωή του, καθώς του έδωσε σαφείς κανόνες και μια ηθική διαύγεια, σε έναν κόσμο που ο κυρίαρχος φιλελευθερισμός ευνοεί το γκρίζο από το μαύρο ή το άσπρο χρώμα.

Κάπως έτσι το Michael μετατράπηκε σε Younnes, που στα Αραβικά σημαίνει περιστέρι. Ο ίδιος δηλώνει πως η νέα του θρησκεία τον ώθησε να πάει ένα βήμα εμπρός από τον Χριστιανισμό: «Μπορώ να το συγκρίνω με την αγορά ενός κομπιούτερ. Αν ξέρεις πως κυκλοφορεί το Windows 10 δεν θα πας να αγοράσεις το Windows XP, καθώς πρόκειται για μια αναβάθμιση».

Η μετατροπή του στην θρησκεία του Ισλάμ, του άνοιξε τις πόρτες της Μουσουλμανικής κοινότητας του Βελγίου, όπου μια μικρή, τοπική ομάδα φονταμενταλιστών αναδυόταν με τον καιρό και έσπρωξε τον Delefortrie στην τελική του ριζοσπαστικοποίηση.

Μάλιστα, ο Delefortie έφτασε στο σημείο να ονομάσει έναν από τους γιους του, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Αν πρέπει να καταδικάσουμε όλους όσους σκοτώνουν, η κόλαση θα ήταν γεμάτη». Δηλώνει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξή του:


Πηγή: cnn.com