15 Απριλίου 2017

Ομογενής ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA Detroit Pistons

Ο Τομ Γκόρης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Platinum Equity. Έχει υπό την εποπτεία του περισσότερες από 25 επιχειρήσεις, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων αγγίζουν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ένας εκ των πλουσιότερων Ελλήνων στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Το 2011 ο Γκόρης έγινε ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA, Detroit Pistons.


Γεννήθηκε το 1964 στη Ναζαρέτ στο Ισραήλ. Ο πατέρας του είναι ελληνικής καταγωγής και η μητέρα του έχει καταγωγή από το Λίβανο. Το 1968, η οικογένεια μετανάστευσε στην πόλη Genessee του Μίσιγκαν. Όντας μαθητής έπαιζε ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ και μπάσκετ. Φοίτησε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν με υποτροφία και το 1986 έλαβε το πτυχίο του στη Διαχείριση Κατασκευών.

Το 1995, ο Γκόρης ίδρυσε την εταιρεία Platinum Equity. Κατάφερε να κάνει την Platinum Equity να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων στον κόσμο και μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια αναγνωρίστηκε από το Forbes ως μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Κορυφαία επιχειρηματικά περιοδικά έχουν αναγνωρίσει την Platinum Equity ως μία από τις πιο σημαντικές ιδιωτικές εταιρείες της Αμερικής. Το 2013 το περιοδικό Forbes συμπεριέλαβε την Platinum Equity στη λίστα με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες της Αμερικής και μάλιστα στην 25η θέση. Την ίδια χρονιά η Los Angeles Business Journal την περιέλαβε στη λίστα με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες του Λος Άντζελες και την κατέταξε στην 5η θέση.

Πριν ιδρύσει την Platinum Equity, ήταν ενεργός επενδυτής σε μικρότερες επιχειρήσεις. Τον ελεύθερο χρόνο του τον περνά προπονώντας παιδιά τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ.


https://www.ellines.com/famous-greeks/33605-idioktitis-tis-omadas-tou-nba-detroit-pistons/