12 Απριλίου 2017

Δίκη Siemens: Απορρίφθηκε αίτημα της υπεράσπισης για μετάφραση εγγράφων της δικογραφίας στα γερμανικά

Αρχίζει η εξέταση μαρτύρων κατηγορίας από την επόμενη συνεδρίαση

Στην ουσία της υπόθεσης αναμένεται να μπει, κατά την ερχόμενη συνεδρίαση, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.


Ειδικότερα, στις 28 Απριλίου (οπότε και έχει οριστεί η επόμενη δικάσιμος), δεν αποκλείεται να ξεκινήσει η εξέταση των πρώτων μαρτύρων κατηγορίας.

Σήμερα, εν τω μεταξύ, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης του πρώην στελέχους της Siemens, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, προκειμένου να μεταφραστούν έγγραφα της δικογραφίας στη γερμανική γλώσσα.

Ειδικότερα, η υπεράσπιση υπέβαλε το σχετικό αίτημα, υποστηρίζοντας ότι, μόνο εφόσον μεταφραστούν συγκεκριμένα έγγραφα, ο κατηγορούμενος θα λάβει γνώση της κατηγορίας, ώστε να συμμετέχει στην υπόθεση.

Ωστόσο, το αίτημα απερρίφθη από το δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει πλήρη γνώση, μέσω των συνηγόρων τους, των εγγράφων της δικογραφίας. Επίσης, οι δικαστές έκριναν πως οι κατηγορούμενοι έχουν εξάλλου τη δυνατότητα να παρίστανται στη δίκη αυτοπροσώπως και με διερμηνέα.

Τέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το δικαστήριο απέρριψε και τις ενστάσεις ακυρότητας του κατηγορητηρίου, ενώ επιφυλάχθηκε να αποφανθεί στο μέλλον ως προς την ένσταση για παραγραφή επιμέρους αδικημάτων, λόγω μη εφαρμογής του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Απριλίου.

Βασιλική Κόκκαλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ