10 Απριλίου 2017

ΣΚΑΪ εναντίον Νικολόπουλου: "Ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης του καναλιού και του Survivor"-Ανακοίνωση και για το στοίχημα

Ανακοίνωση εναντίον όσων συκοφαντούν το Survivor και επιτίθενται τόσο στον ΣΚΑΪ, όσο και στο τηλεοπτικό παιχνίδι που πετυχαίνει μεγάλα νούμερα τηλεθέασης, εξέδωσε το κανάλι του Φαλήρου.


Αναλυτικά:

«Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΚΑΪ και του Survivor, του παιχνιδιού που έχει αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα, έχει προφανή και ταπεινά κίνητρα, ενώ οι ενορχηστρωτές της, γνωστοί για τις καθ' έξιν επιθέσεις κατά του σταθμού μας, μετέρχονται μεθόδους εξόχως αντιθεσμικές και επιστρατεύουν επιχειρήματα που θα ήταν κωμικά αν δεν ανέδυαν μία δυσοσμία αυταρχισμού.

Ο γνωστός ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας εδώ και χρόνια καταχράται της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να δυσφημήσει με ασύλληπτα ψευδείς ισχυρισμούς το ΣΚΑΪ, έχοντας αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του υβριστή του σταθμού. Λογοδοτεί ήδη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για αυτόν του το ρόλο.

Φαίνεται πως μετά την επιτυχία του σταθμού στον τομέα της ενημέρωσης, ενοχλεί κάποιους και η επιτυχία του στην ψυχαγωγία.

Ως εκ τούτου, ο ως άνω κοινοβουλευτικός άνδρας έπιασε και πάλι δουλειά και ηγείται εκστρατείας κατά του ΣΚΑΪ και του ψυχαγωγικού του προγράμματος:

• Επικαλείται την προστασία της νεολαίας και της παιδικής ηλικίας, ενώ οι προηγούμενες εκδόσεις του Survivor που είχαν προβληθεί από άλλους σταθμούς (2003, 2004, 2005), δεν είχαν προκαλέσει στον ευαίσθητο βουλευτή την παραμικρή ανησυχία.

• Επισείει οψίμως κινδύνους από το στοιχηματισμό, ενώ ο ΣΚΑΪ, ήδη πριν από την εκδήλωση της κοινοβουλευτικής επίθεσης του κ. βουλευτή, είχε ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες αρχές σχετικά με το στοιχηματισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι (βλ. συνημμένο Δελτίο Τύπου ΣΚΑΪ της 27/3/2017). Μετά την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, η αρμόδια αρχή (ΕΕΠΠ) επελήφθη του θέματος, δίνοντας τέλος στο στοιχηματισμό (1/4/2017).

• Προδίδοντας τα κίνητρά του και τις προφανείς σκοπιμότητές του, ζητά τη μετάθεση της προβολής του παιχνιδιού εκτός ζώνης υψηλής τηλεθέασης.

• Διαδίδει την σαθρή επιχειρηματολογία του από τη συχνότητα συγκεκριμένου άλλου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού του οποίου εμφανίζεται πλέον ως «συνεργάτης», τόσο στο πλαίσιο της ποιοτικής εκπομπής που παρουσιάζει, όσο και ως προσκεκλημένος άλλων, αντίστοιχης αισθητικής, εκπομπών του ιδίου σταθμού, ταυτιζόμενος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εν λόγω επιχείρησης κατά τρόπο προκλητικό.

Η απόπειρα οποιουδήποτε εκπροσώπου της πολιτικής εξουσίας να παρέμβει στην αποστολή μιας ανεξάρτητης αρχής δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς υπάρχουν πρόσφατα προηγούμενα. Αλλά η άσκηση πίεσης στην ανεξάρτητη αρχή, στο πλαίσιο οργανωμένης εκστρατείας εξυπηρέτησης συγκεκριμένων, αμφιλεγόμενων μάλιστα, επιχειρηματικών συμφερόντων, αποτελεί θεσμικό ολίσθημα.

Υποκρύπτει δε απόπειρα νόθευσης του ελεύθερου ανταγωνισμού ανάμεσα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και έναν αυταρχισμό που παραπέμπει σε ανελεύθερα, σκοταδιστικά καθεστώτα και επιχειρεί να επιβάλλει στους πολίτες ακόμη και πρότυπα ψυχαγωγίας.

Δυστυχώς για τους φανερούς και πιθανόν άλλους υποκρυπτόμενους εμπνευστές της εκστρατείας κατά του ΣΚΑΪ, ούτε οι Έλληνες επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να τους γυρίσει τόσες δεκαετίες πίσω, στερώντας τους ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που προβάλλεται ανεμπόδιστα εδώ και χρόνια σε όλον τον κόσμο (και στη Βενεζουέλα...), ούτε οι θεσμικές αρχές της χώρας ανέχονται οποιαδήποτε φαλκίδευση της ανεξαρτησίας τους».

Survivor: Ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το στοίχημα

Ο ΣΚΑΪ σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει πως η εκπομπή μεταδίδεται με χρονική υστέρηση από την διεξαγωγή των δρωμένων και το συγκεκριμένο δεδομένο καθιστά ενδεχομένως επισφαλή την έκβαση οποιουδήποτε στοιχηματισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ αναφέρει:

«Στον ΣΚΑΪ πληροφορηθήκαμε ότι η εκπομπή SURVIVOR, έχει γίνει αντικείμενο στοιχήματος από φορείς διοργάνωσης στοιχηματισμού, που εδρεύουν τόσο εντός της Ελλάδος όσο και εκτός αυτής.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μεταδίδει αυτήν την σειρά εκπομπών, με χρονική υστέρηση από τη διεξαγωγή των δρώμενων, όπως είναι φυσικό, διότι:

•Ο χώρος διεξαγωγής των δρώμενων απέχει από την Ελλάδα όσο σχεδόν η μισή υδρόγειος,

•Η παραγωγή (λήψη και μοντάζ) λαμβάνει χώρα από την εταιρία παραγωγής στον Αγ. Δομήνικο,

•Η ώρα έναρξης της μετάδοσης εκάστου επεισοδίου λαμβάνει χώρα, με την αναγκαία χρονική υστέρηση σε σχέση με την ώρα μαγνητοσκόπησης.

Κατά συνέπεια το γεγονός και μόνο αυτό, αντικειμενικά καθιστά, ενδεχομένως, επισφαλή την έκβαση οποιουδήποτε στοιχηματισμού, κάτι το οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε. Εξαίρεση αποτελεί ο τελικός του Survivor που θα μεταδοθεί ζωντανά το καλοκαίρι.

H ανακοίνωση αυτή απευθύνεται προς το αμιγώς τηλεοπτικό κοινό, προς τους συμμετέχοντες σε οποιονδήποτε στοιχηματισμό, προς τους διοργανώνοντες τα κουπόνια κάθε στοιχήματος και ορίζοντες τις αποδόσεις αλλά και προς κάθε αρμόδια εποπτεύουσα αρχή της Ελλάδος, των λοιπών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής».