19 Απριλίου 2017

Νέα ένταση στα Ίμια "βλέπουν" οι Τούρκοι [vid]

Μετά τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, οι Τούρκοι εφευρίσκουν και θερμό επεισόδιο στα Ίμια! Αυτό αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ και μάλιστα το CNN Turk δημοσιεύει και ένα από τα… γνωστά video με καταξίωση ελληνικού σκάφος από τουρκικό.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, το ελληνικό σκάφος κατευθυνόταν στα Ίμια όταν καταδιώχθηκε, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, από σκάφος του τουρκικού λιμενικού.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (18.04.2017) όταν, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, το ελληνικό σκάφος ενώ βρισκόταν μπροστά από την Καλόλιμνο, πέρασε δυο μίλια ανοιχτά του νησιού Τσαβούς (Φανάρι) και επιχείρησε να πλησιάσει στα Ίμια.

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως με την παρέμβαση του τουρκικού λιμενικού, το ελληνικό σκάφος βγήκε από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Αναφέρουν επίσης ότι τα δυο σκάφη έφτασαν σε απόσταση δυο μέτρων το ένα από το άλλο.


Σημειώνεται πως ανάμεσα στις… "παραβιάσεις" που "βλέπουν" οι Τούρκοι, αναφέρουν και την επίσκεψη, τη Μεγάλη Πέμπτη, του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ στην Καλόλιμνο με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα αλλά και η παρουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι!