11 Μαΐου 2017

13 ψέματα και μία γκάφα ολκής μέσα σε 48 ώρες!

Πόσα ψέματα μπορεί να πει ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση σε ένα 48ωρο εκτός προεκλογικής περιόδου; Γράψτε: 4 για την Υγεία, 6 για την Παιδεία, ένα για τις συντάξεις, ένα για τα μέτρα του νέου Μνημόνιου, ένα για τα κόκκινα δάνεια στα σπίτια των πολιτών και μια γκάφα για τη ρύθμιση στον Σαββίδη. Για να αναφέρουμε μόνο τα χοντρά. Θαυμάστε τα:


Χτες ο πρωθυπουργός προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη:

  • Ότι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο τέλος του 2017 θα λειτουργούν 239 τοπικές μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι καμιά φάση μεταρρύθμισης δεν ολοκληρώνεται γιατί το σχέδιο της κυβέρνησης έχει την πλήρη αντίδραση και αντίρρηση όλου του ιατρικού κόσμου (του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, των γιατρών του ΕΟΠΥΥ )!

Οι γιατροί, κυρίως του ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης καταργεί το δικαίωμα του ασθενούς να επιλέξει ελεύθερα το γιατρό της αρεσκείας του (του επιβάλλεται ο γιατρός της τοπικής μονάδας) για να επισκευτεί ένα νοσοκομείο ή για να εξεταστεί (!), ότι επιτρέπει τη χορήγηση φαρμάκων με συνταγές από μη γιατρούς (!), ότι εμποδίζει τους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, ότι είναι ένα αλαλούμ διαφορετικών αμοιβών των γιατρών και ότι οι τοπικές μονάδες υγείας θα έχουν περιορισμένη δυνατότητα παροχής φροντίδας και ελάχιστη χρηματοδότηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για νέες μονάδες ταλαιπωρίας..

Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι το 40% των υφιστάμενων μονάδων έχει ήδη κλείσει με απόλυση 2.500 γιατρών από το 2014- 15, ενώ σήμερα λείπουν από τα πρωτοβάθμια κέντρα πολλές ειδικότητες γιατρών, που δεν έχουν κανένα κίνητρο να τα επανδρώσουν σε κακές συνθήκες, χωρίς εργαστήρια και με ελάχιστες αμοιβές.

Η Τρίτη αλήθεια είναι ότι αυτές τις στρεβλώσεις δεν μπορεί να τις διορθώσει το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει 1.300 προσλήψεις οικογενειακών γιατρών σε όλη τη χώρα τη στιγμή που οι ελάχιστες ανάγκες είναι πάνω από 5.000 γιατροί! Επιπλέον, δεν ξεκαθαρίζει πώς θα γίνουν οι προσλήψεις με περικομμένα τα κονδύλια της Υγείας και τον αριθμό των προσλήψεων Δ.Υ. από τα μνημόνια που υπέγραψε αυτή η κυβέρνηση!

Μ αυτά τα δεδομένα ακούγεται τεράστια παραπλάνηση των πολιτών η εξαγγελία του πρωθυπουργού χτες ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα λειτουργούν 25 τοπικές μονάδες υγείας σε δήμους της Θεσσαλονίκης. Δεν θα προλαβαίνει οι κύριος Πολάκης να κλείνει ραντεβού, να εξετάζει, να συνταγογραφεί και να χειρουργεί ταυτοχρόνως με τους αερομεταφερόμενους γιατρούς του για να λειτουργούν όλες. Ημίθεος είναι, όχι θεός.

Τα παραμύθια για την Παιδεία

  • Προχτές ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και αλλαγές στην Παιδεία.

Ολοήμερο σχολείο σε όλα τα σχολεία της χώρας από τον Σεπτέμβριο! Θυμίζουμε ότι ο κ Φίλης αναγκάστηκε πριν από ένα χρόνο να περικόψει τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις περιορισμού των δαπανών που τον υποχρέωσε το υπουργείο οικονομικών, σε εφαρμογή των μνημονιακών συμφωνιών της κυβέρνησης!

Σήμερα με χειρότερες συμφωνίες δανειστών- κυβέρνησης, από πού φύτρωσαν ξαφνικά οι πρόσθετοι καθηγητές που χρειάζονται, οι πρόσθετες αμοιβές τους, τα πρόσθετα γεύματα;

Επίσης, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού μάλλον του έκρυψαν ότι για να γραφτεί κάποιος σε ολοήμερο σχολείο πρέπει να δουλεύουν και οι δυό γονείς του ή να έχουν κάρτα ΟΑΕΔ αν είναι άνεργοι ή να προέρχονται από ευπαθείς ομάδες όπως πρόσφυγες και εξαρτημένα μέλη.

Μ αυτούς τους περιοριστικούς όρους, πόσα παιδιά του Δημοτικού θα πάνε στα ολοήμερα σχολεία και πόσα που έχουν ανάγκη θα αποκλειστούν για να πετύχει η κυβέρνηση με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια; Να περιοριστεί στη λιτότητα του υπουργείου οικονομικών και να διαφημίζει ταυτοχρόνως ως αερόστατο ένα μικρό μπαλόνι.

14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση! Πρωτοφανές παγκοσμίως, ακόμα και στην ΕΣΣΔ, όπου τα τρία τελευταία χρόνια τα τεχνολογικά και γεωργικά λύκεια παρήγαγαν δόκιμους εργάτες από την ηλικία των 16 ετών για να εκπαιδεύονται, να εργάζονται και να προσφέρουν ταυτόχρονα στην οικογένεια και στην οικονομία.

Εδώ, τι ακριβώς θα κάνουν όλοι οι παραγωγικοί 16ρηδες, 17ρηδες και 18ρηδες σε μια χώρα που δεν έχει κεντρικό σύστημα απασχόλησης για να τους απορροφήσει και να τους αξιοποιήσει; Σε μια χώρα που δεν έχει κανένα σύστημα. Γιατί, εκτός από την ΕΣΣΔ, οι Σκανδιναβοί, οι Καναδοί, οι Αυστραλοί και οι Αμερικάνοι δίνουν μόρφωση και εφόδια στους νέους χωρίς να τους καρφώνουν, έτσι, χωρίς έμπρακτο πρόγραμμα, 14 χρόνια στα θρανία.

Μείωση μαθητών στις τάξεις, είναι υπόσχεση 30ετίας, που προϋποθέτει κτήρια που δεν υπάρχουν και καθηγητές που δεν υπάρχουν. «Θα σας κάνουμε και παιδιά», που έλεγε και ο πολιτικάντης του ’50.

Εκπαίδευση στο σχολείο και όχι στο φροντιστήριο! Πώς θα γίνει αυτό; Καταργώντας την εξέταση ώστε να προωθηθεί η μάθηση! Τέτοιες ουρανομήκεις βλακείες που δηλώνουν παντελή άγνοια της λειτουργίας του ανθρώπου ως όντος ακούγονται μόνο από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από στοιχειώδη ψυχολογία και παιδαγωγική. Επειδή, μπορεί να εφαρμόζονται σε ελάχιστα ιδρύματα ανά τον κόσμο, όπου υπάρχει όμως κανονική Παιδεία. Και όπου η Παιδεία έχει παραγάγει ήδη προσωπικότητες που μπορούν να αυτοπειθαρχήσουν σε ένα ελευθεριακό περιβάλλον και να μορφωθούν. Σε κοινωνίες. Όχι σε μπορντέλα, όπως εδώ.

Κατάργηση εισαγωγικών στα πανεπιστήμια! Τεράστιο ψέμα που το λουζόμαστε από το 1978 ως υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ. Επαναλαμβανόμενο μέχρι σήμερα! Αδύνατη η εφαρμογή  για πολύ απλούς λόγους: Τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να υποδεχτούν όλους τους μαθητές γιατί δεν έχουν χώρους, καθηγητές, εργαστήρια και πολύτιμο χρόνο για να καθυστερούν την πρόοδο της διδασκαλίας προκειμένου να καταλαβαίνουν και τα στουρνάρια που παράγονται στα σχολεία.

Τα πανεπιστήμια δεν κυβερνώνται από τις κυβερνήσεις για να δεχτούν να υποβαθμίσουν κι άλλο τις ήδη υποβαθμισμένες σπουδές που προσφέρουν εξ αιτίας οικονομικών, διοικητικών προβλημάτων, έλλειψης προσωπικού και υποβαθμισμένης ικανότητας κριτικής σκέψης και γνώσεων των μαθητών που υποδέχονται στην πλειονότητά τους.

Κάθε σχολείο δίνει τους δικούς του βαθμούς στους μαθητές του. Οι βαθμοί διαφέρουν από σχολείο σε σχολείο. Δεν υπάρχει έτσι ένα κοινό σύστημα αξιολόγησης που να εξασφαλίζει ότι ο μαθητής του 18 σε ένα σχολείο είναι ισάξιος του μαθητή με 18 σε ένα άλλο. Γι αυτό υπάρχουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Για ισότητα στη βαθμολογία!

Αυτό το απλό μάλλον διαφεύγει της προσοχής του πρωθυπουργού και του υπουργού του με τις ιδεολογικές θεωρητικούρες.

Το σημαντικό είναι ότι οι αλλαγές στην Παιδεία, που είναι ο σοβαρότερος τομέας ενός κράτους, γίνονται σε κομματικά μαγειρεία, χωρίς ευρεία διαβούλευση, με μια στο πόδι ηλεκτρονική του χαβαλέ, όπου ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του και χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των πρωταγωνιστών: των καθηγητών, δασκάλων και πανεπιστημιακών!

Ακριβώς όπως όλες οι απόπειρες αλλαγών που κάνει αυτή η κυβέρνηση. Στο πόδι, με εκκωφαντική άγνοια όλων των θεμάτων και με θράσος δικτατορίσκου.

Δική της ιδέα το σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το Ελεγκτικό Συνέδριο που βγάζει αντισυνταγματικές τις μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις,

Λέει ψέματα ότι μπορεί από το 2018 να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, ενώ θα τρέχει η αξιολόγηση μέχρι το 2022 τουλάχιστον!

Κόβει η ίδια από τους κόκκινους δανειολήπτες το δικαίωμά τους να αγοράσουν πρώτοι τα δάνειά τους σε χαμηλή τιμή, πριν δοθούν σε ξένα funds και λέει ψέματα ότι της το επέβαλε η τρόικα, όπως αποκάλυψε χτες ο ίδιος ο Μοσκοβισί στην Ευρωβουλή.

Είναι ανίκανη να εξυπηρετήσει ακόμα και εξόφθαλμα έναν δικό της επιχειρηματία, έχοντας ψηφίσει στη Βουλή την προκλητική τροπολογία, που τελικά δεν απαλλάσσει τον Ιβάν Σαββίδη από το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων της ΣΕΚΑΠ, γιατί, οι άσχετοι δεν πρόβλεψαν αναδρομική ισχύ του νόμου! Και θέλουν να κυβερνάνε κι όλας!

Ήθελα να είμαι από μια μεριά σήμερα να ακούσω μέχρι πού έφτασαν οι ρώσικες βρισιές του επιχειρηματία με τους επικίνδυνους ερασιτέχνες που έμπλεξε. Γιατί, όπως και το 35% των πολιτών που τους ψήφισε, πιάστηκε κορόιδο πολιτικών απατεώνων. Κι αυτός μεν έχει διόδους διαφυγής και κέρδους. Το 35% να δούμε πώς θα διαφύγει.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
http://www.liberal.gr/arthro/136803/apopsi/stili-alatos/13-psemata-kai-mia-gkafa-olkis-mesa-se-48-ores.html