10 Μαΐου 2017

Στην αντεπίθεση ο Γιάννης Σμπώκος: «Χείμαρρος» κατά του Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του

Λίγες ημέρες πριν από την πρόταση του εισαγγελέα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Γιάννης Σμπώκος παίρνει... το όπλο του και τα βάζει με τον πρώην υπουργό και συνεργάτη του αλλά και με την Βίκυ Σταμάτη, εξαιτίας όσων είπε η τελευταία σε βάρος του στην απολογία της, αλλά και στην τηλεοπτική εκπομπή «Αυτοψία».


Ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών, ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δεν «ξεχνά» στην επιστολή αλλά και στο εξώδικο που απέστειλε στη Βίκυ Σταμάτη, να αναφερθεί και στην υπόθεση των εκβιασμών σε βάρος του από κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι τον απειλούσαν, προκειμένου να τους δώσει χρήματα ακόμη και με την τοποθέτηση... εκρηκτικών μηχανισμών στα σπίτια συγγενικών του προσώπων... θυμίζοντας, ότι σε αυτή τη δικογραφία, ελέγχεται, εκτός των άλλων και  συγκατηγορούμενός του, πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΥΠΕΘΑ, με παρέμβαση του σήμερα στο δικαστήριο, έκανε λόγο για μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του από την σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, κατέθεσε μία δήλωση στο δικαστήριο, ζητώντας να την αξιολογήσει σε συνδυασμό με τις απολογίες του ζεύγους, ενώ ενημέρωσε ότι έχει αποστείλει εξώδικο  στην Βίκυ Σταμάτη, ζητώντας να πάρει πίσω τα όσα είπε. Σε διαφορετική περίπτωση τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

«Η τσάντα του συζύγου μου...»

Στη συνέντευξή της προ ολίγων ημερών, η Βίκυ Σταμάτη είχε υποστηρίζει ότι «ένα πρόσωπο, που είχε άμεση σχέση με το περιβάλλον του άνδρα μου, μου είπε ότι πρέπει να απομακρύνει τον κ. Σμπώκο, γιατί είναι η "τσάντα" του, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Αυτό έγινε το έτος 2000, που ο άνδρας μου ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας».

Τον ίδιο ισχυρισμό είχε προβάλλει και ενώπιον του δικαστηρίου, αρνούμενη όμως να δεχθεί ερωτήσεις από την πολιτική αγωγή και άλλους παράγοντες της δίκης, υποστηρίζει ο Γιάννης Σμπώκος, σημειώνοντας:

«Είναι λογικό να μη θέλει να δεχθεί ερωτήσεις κάποιος που εν γνώσει του κατασκευάζει ευφάνταστα σενάρια. Διότι είναι προφανές ότι με τις ερωτήσεις το ψέμα θα αναδειχθεί και το σενάριο θα καταπέσει συθέμελα. Και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία οι προφανείς ερωτήσεις που θα υποβάλλονταν θα ρωτούσαν το αυτονόητο: ''Αν πράγματι άκουσες ότι κάποιος είναι η τσάντα του συζύγου σου, δεν είναι λίαν προφανές ότι γνώριζες την παράνομη προέλευση των χρημάτων του;''.

Πέραν αυτού, όπως σας είναι γνωστό, στις 15 Μαρτίου του 2000 είχα αποχωρήσει από τη θέση που κατείχα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και είχα εκλεγεί Βουλευτής στις εκλογές που ακολούθησαν. Επομένως δεν είχα έκτοτε καμία σχέση  με το υπουργείο και τον Α. Τσοχατζόπουλο. Από πού δηλαδή θα έπρεπε να με απομακρύνει το 2000 από τη θέση του βουλευτή;».

Συνεχίζοντας επισημαίνει: «Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η μέθοδος της εκτροπής της πίεσης και των ευθυνών σε άλλους χρησιμοποιήθηκε και στην γνωστή υπόθεση των εκβιασμών των γνωστών ποινικών και των βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν εις βάρος της οικογένειάς μου και των συγγενών μου, με παρόμοια ψεύδη με αυτά της κ. Σταμάτη, προκειμένου να εκβιαστώ να τους δώσω χρήματα από αυτά που κι αυτή (καθόλου τυχαία) υποστήριξε τηλεοπτικώς ότι δήθεν έχω. Στην υπόθεση αυτή, όπως φυσικά γνωρίζει, ελεγχόμενος ποινικά είναι και ο σύζυγός της».

Από τα βέλη του Γιάννη Σμπώκου δεν γλύτωσε ούτε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τον οποίο ο πρώην συνεργάτης του χαρακτηρίζει «στρατηγικό μυαλό».

«Ο σύζυγός της όχι μόνον άβουλος και εύπιστος δεν ήταν, αλλά ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα να είναι ένα στρατηγικό μυαλό. Καταφανής επίσης είναι η συστράτευσή τους σε ένα σχέδιο - αφήγημα της εμπλοκής Σημίτη - Γ. Παπανδρέου το οποίο διακινούν και ανακοινώνουν προς κάθε κατεύθυνση με συνεντεύξεις και την προαναγγελία συγγραφής βιβλίων τους».