14 Μαΐου 2017

«Στα τέσσερα» ψηφίζουν τα πάντα για να μην επιστρέψουν στην ανεργία και τη φτώχεια

24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000€... γιαυτό ψηφίζουν τα πάντα στα 4!!

Θυμηδία αλλά και οργή προκαλεί στο σύνολο της κοινωνίας η αηδιαστική μετάλλαξη των 153 θρασύτατων βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που χωρίς κανέναν δισταγμό, «με τα δύο χέρια» και (κυριολεκτικά) «στα τέσσερα» ψηφίζουν το πιο σκληρό Μνημόνιο που γνώρισε η χώρα.


Και όλα αυτά, προφανώς όχι για την… σωτηρία της χώρας, αλλά για να μην χάσουν τα (πολλά) λεφτά της βουλευτικής αποζημίωσης, τα προνόμια, τα τζάμπα ταξίδια, τα φθηνά αυτοκίνητα, τους μετακλητούς υπαλλήλους κ.λ.π.

Έτσι και αλλιώς η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στον… ύπνο τους δεν θα ξαναδούν όλα αυτά τα πλούτη και τα μεγαλεία, είναι δυνατόν να ρισκάρουν να τα χάσουν;
Όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατσαβού για τον «Τύπο της Κυριακής», ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, αγρότης με ετήσιο εισόδημα 1.129 ευρώ και επί χρόνια μέλος του αγροτικού τομέα του κόμματος συμμετέχοντας κατά το παρελθόν σε όλες τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις των αγροτών υπερασπίζεται με πάθος την κυβέρνηση ακόμη και απέναντι στους πρώην αγρότες συνάδελφους τους που βρίσκονταν προ μηνών στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.

Ετσι σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με αγρότη της Κρήτης τού είπε «Σε ξέρουμε ποιος είσαι και τι εκπροσωπείς. Αν εσύ θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση δεν θα σου περάσει».

Οποιος φαρμακοποιός περίμενε την προεκλογική περίοδο που ο κλάδος βρισκόταν στα κάγκελα ότι θα είχε στο πλευρό του το συνάδελφο φαρμακοποιό Χρήστο Σιμορέλη ο οποίος στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ετήσιο εισόδημα 4.000 ευρώ έπεσε έξω. Πρόσφατα ο βουλευτής δήλωσε στον ΣΚΑΪ «Και να μην υπήρχε το Μνημόνιο θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει.

Συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 12.300 ευρώ η Ελένη Σταματάκη βουλευτής Α Πειραιά πριν από τις εκλογές δήλωνε μέλος της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς αλλά στην ψηφοφορία του Μνημονίου δεν αναμένεται να κάνει καμία επανάσταση.

Το ίδιο και η συνταξιούχος Ευαγγελία Βαγιωνάκη με ετήσιο εισόδημα 11.277 ευρώ που πολιτεύεται στα Χανιά Πέρυσι τον Μάιο η βουλευτής δέχθηκε έντονη φραστική επίθεση σε επετειακή εκδήλωση στη γέφυρα του Κερίτη στον Δήμο Πλατανιά Χανίων. Οι πολίτες τής ζήτησαν να αποχωρήσει και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας. Η ίδια αντέδρασε όπως αναμενόταν σαν να μην έγινε τίποτα. «Εντάξει μια συζήτηση έγινε» δήλωσε στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και συνέχισε: «Εμείς δεν θέλουμε τους πολίτες να κάθονται στον καναπέ».

Συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 20.700 ευρώ ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ενώ ετοιμάζει το στιλό του να υπογράψει τα μέτρα-σοκ δηλώνει υποστηρικτής του Μαδούρο: «Σήμερα δεν υπάρχει στη Βενεζουελα δημοκρατία δυτικού τύπου όμως ο Μαδούρο δεν είναι δικτάτορας είναι εκλεγμένος όπως και η κυβέρνηση του. Στη Βενεζουέλα υπάρχει κρίση και σύγκρουση. Ούτε αυτοί που πάνε να ανατρέψουν τον Μαδούρο δεν μπορούν να διεκδικήσουν δημοκρατικές δάφνες».

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 7.600 ευρώ βουλευτής Κοζάνης δεν θα μείνει στην Ιστορία για την αντιστοιχία λόγων και έργων αλλά για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε πέρυσι τον Ιούνιο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ηταν ο εισηγητής επί του νομοσχεδίου για την προσάρτηση ευρωπαϊκών οδηγιών που αφορούν στις οικονομικές καταστάσεις επιχειρήσεων στην ελληνική νομοθεσία όταν στα μέσα της ομιλίας του και κατακόκκινος από ντροπή αναγκάστηκε να διακόψει την τοποθέτηση του. Ο λόγος; Είχε ξεχάσει στο σπίτι τη μισή του ομιλία.
Μάλιστα απευθύνθηκε προς συναδέλφους του του ΣΥΡΙΖΑ για βοήθεια: «Για ψάξε στο έδρανο ή στην τσάντα μου μήπως βρεις την υπόλοιπη εισήγησή μου είπε απευθυνόμενος στην κυρία Φωτεινή Βακή αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση. «Δεν το πιστεύω» συνέχισε ο κ Δημητριάδης για να εξηγήσει: «Χίλια συγνώμη θα σταματήσω εδώ λόγω απώλειας της εισήγησής μου. Τα υπόλοιπα θα τα πω στη δευτερολογία μου». Επίσης ο κ Δημητριάδης έγινε γνωστός από την κατάθεση της τροπολογίας για τη διαγραφή των προστίμων της ΣΕΚΑΠ.

Στις 15 Μαρτίου η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με ετήσιο εισόδημα 3.680 ευρώ Παναγιώτα Βράντζα κτηνίατρος ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα: «Η εντολή της κοινωνίας προς την κυβέρνησή μας είναι ξεκάθαρη λύση εντός της Ευρώπης και του κοινού νομίσματος. Η επιλογή αυτή έχει τίμημα για όλους μας. Η προσπάθεια βέβαια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι στα όποια μέτρα μάς επιβληθούν να υπάρξουν και τα αντίστοιχα αντίμετρα ώστε η επίδρασή τους στην κοινωνία να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη».

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού δικηγόρος με εισόδημα που δεν αγγίζει τα 10.000 ευρώ θα ψηφίσει το Μνημόνιο και θα συνεχίσει την αριστερή ρητορική. Οπως: «Ο Φιντελ Κάστρο υπήρξε μεγάλος επαναστάτης υπήρξε ο ηγέτης που συνέδεσε την υπεράσπιση της πατρίδας με την υπεράσπιση των καταπιεσμένων Στάθηκε όρθιος μέχρι το τέλος ακόμη και σε περιόδους όπως η σημερινή κατά την οποία η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα κυριαρχεί».

Ο Κωνσταντίνος Μορψίδης είναι δημόσιος υπάλληλος βουλευτής Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ετήσιο εισόδημα 16.960 ευρώ. Το βιογραφικό του αναφέρει: Εργάζεται 31 χρόνια στα ασφαλιστικά ταμεία με ειδίκευση στη μηχανοργάνωση. Από το 1984 έως το 2011 στο Ταμείο Ασφαλίσεως Προσωπικού ΟΤΕ ΟΣΕ ΕΛΤΑ στην Αθήνα και στην Καβάλα και έκτοτε στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ. Και ο ίδιος ετοιμάζεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα παρά το γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες δήλωνε: Θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα μια και όλοι μας έχουμε περάσει από φορείς είτε από το συνδικαλισμό είτε το έχουμε στο DNA μας να στηρίζουμε τους εργαζόμενους».

Τέλος, Βουλευτής Βοιωτίας καθηγητής με ετήσιες αποδοχές 11.384 ευρώ ο Νίκος Θηβαίος βρίσκει τα στραβά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όχι στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζεται να φέρει το νέο βαρύ Μνημόνιο. Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο μας ψήφισε λέγοντας πως δεν μας νοιάζει αν κόψετε ένα πενηντάρικο από τη σύνταξη και το μισθό μας νοιάζει να σταματήσει αυτό το αίσχος που ζούμε μέσα από την τηλεόραση».

κλικ στη φώτο για μεγέθυνση