12 Μαΐου 2017

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ! Αποκλεισμός των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Εκτός ρύθμισης των κόκκινων δανείων είναι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, γιατί θεωρούνται από την Πολιτεία ότι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα και θα ισχύει γι’ αυτούς μόνο η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία και ασφαλιστικούς φορείς.

Τα σημαντικά αυτά συμπεράσματα αναδείχθηκαν σε συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που πραγματοποιήθηκε στο King George Hotel, στις 7-8 Μαΐου, στο panel των θεσμικών φορέων του οποίου συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μάλιστα, η ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς, επετεύχθη μετά από έντονη πίεση και παρέμβαση του ΙΣΑ. Ο εξωδικαστικός δε μηχανισμός ρύθμισης οφειλών θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Αύγουστο 2017, μετά από την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Δυσμενέστατη εντύπωση έκανε ο σχολιασμός κυβερνητικού στελέχους, που σε ερώτηση γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται οι ιατροί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν έγινε διότι στον μηχανισμό συμπεριλαμβάνονται ευπαθείς ομάδες στις οποίες δεν ανήκουν οι ιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος «είναι απορίας άξιο πως η πολιτεία πιστεύει ότι οι Ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες δύναται να επιβιώσουν και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες, εφορία και ΕΦΚΑ όταν ιδίως στους Ιατρούς τους οφείλονται δεδουλευμένα από το 2010, έχουν υποστεί κούρεμα ληξιπρόθεσμων οφειλών περί το 15% και φυσικά πληρώνονται τις υπηρεσίες τους με υποτιμολόγηση έως και 80% από το ισχύον κρατικό τιμολόγιο, μετά τις νέες κοστολογήσεις και τα απανωτά Rebate και Clawback.

Το τελειωτικό χτύπημα μετά τον ληστρικό ΕΦΚΑ ήρθε με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας όπου οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος.

Τελικά οι Ελευθεροεπαγγελματίες Ιατροί είναι παιδιά κατώτερου Θεού».

http://www.24betgr.com/archives/39001