Αποφυλακίζεται η Τσέλσι Μάνινγκ την επόμενη εβδομάδα - ΦΩΤΟ

H Τσέλσι Μάνινγκ ( Chelsea Manning)  γνωστή και ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ αποφυλακίζεται την επόμενη εβδομάδα από φυλακή του Kansas στην οποία και ήταν κρατούμενη για την μεγαλύτερη διαρροή εγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, η Μάνινγκ είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2013 σε ποινή κάθειρξης 35 ετών, διότι παρέδωσε στο WikiLeaks πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης. Η Μάνινγκ είχε αναλάβει την ευθύνη για την δημοσιοποίηση των εγγράφων. Παρόλα αυτά, στις 18 Ιανουαρίου μειώθηκε η ποινή της Τσέλσι Μάνιγκ, χάρη στον Μπαράκ Ομπάμα.

Η Μάνινγκ έγινε σύμβολο για τους ακτιβιστές κατά του πολέμου μεταξύ άλλων. Ήταν αναλυτής σε γραφείο πληροφοριών του στρατού με βάση τη Βαγδάτη το 2010 όταν παρέδωσε τα απόρρητα έγγραφα στο wikileaks. Δεν δίστασε να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου μέσα στη φυλακή γεγονός το οποίο και πραγματοποιήθηκε.

Απόδοση από dailymail.com
Αποφυλακίζεται η Τσέλσι Μάνινγκ την επόμενη εβδομάδα - ΦΩΤΟ Αποφυλακίζεται η Τσέλσι Μάνινγκ την επόμενη εβδομάδα - ΦΩΤΟ Reviewed by Dexi Extrem on 00:06 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: