09 Μαΐου 2017

Βίντεο-σοκ: Λιοντάρι αρπάζει θηριοδαμαστή από τον λαιμό σε τσίρκο της βόρειας Γαλλίας [εικόνες & βίντεο]

Σκηνές τρόμου έζησαν οι θεατές ενός τσίρκου στη βόρεια Γαλλία, όταν ένα λιοντάρι άρπαξε έναν θηριοδαμαστή απ’ το λαιμό και τον έσερνε στη σκηνή.

Στο βίντεο-σοκ που ανήρτησε στο Facebook μία απ’ τους θεατές διακρίνεται το αρσενικό λιοντάρι να ορμά στον 34χρονο θηριοδαμαστή, να τον αρπάζει με τα σαγόνια του, ενώ εκείνος σφαδάζει στο έδαφος προσπαθώντας να απελευθερωθεί και να τον σέρνει, ενώ ακούγονται τα ουρλιαχτά παιδιών που παρακολουθούσαν την παράσταση.


Το περιστατικό συνέβη κάπου στη μέση του σώου την περασμένη Κυριακή στην πόλη Ντουλέν.

Υπάλληλοι του τσίρκου έριξαν καπνογόνα στην αρένα για να αποσπάσουν την προσοχή του λιονταριού απ’ το θύμα του, δίνοντας την ευκαιρία στον 34χρονο να απομακρυνθεί.

Ο θηριοδαμαστής «τραυματίστηκε σοβαρά» απ’ τα σαγόνια και τα νύχια του λιονταριού, όπως ανέφεραν γαλλικά ΜΜΕ. Η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο έγραψε στο Facebook: «το κοριτσάκι που ακούγεται να ουρλιάζει στο βίντεο είναι η κόρη μου. Έκλαιγε όλη νύχτα.»


Εκπρόσωπος του τσίρκου είπε ότι ο θηριοδαμαστής ήταν έμπειρος και εκπαίδευε επί χρόνια λιοντάρια. Μάλιστα αυτός ο ίδιος είχε εκπαιδεύσει το λιοντάρι, που του επιτέθηκε.

Το θύμα υπεβλήθη σε επιτυχημένη εγχείρηση, που διήρκεσε πέντε ώρες και αναρρώνει σε νοσοκομείο της Αμιένης.

Συγγενείς του ανέφεραν ότι δεν τίθεται θέμα ευθανασίας του λιονταριού, το οποίο θα επιστρέψει στις παραστάσεις όταν συνέλθει ο εκπαιδευτής του.