01 Μαΐου 2017

Χαλκιδική: Κάτοικοι της Ποτίδαιας έχουν μείνει έξι μήνες χωρίς νερό! [εικόνες]

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κάτοικοι παραλιακών οικισμών στη Χαλκιδική οι οποίοι εδώ και έξι (!) μήνες έχουν μείνει κυριολεκτικά χωρίς νερό στις οικίες τους.

Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο χώρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ποτίδαιας στη Χαλκιδική ζητώντας να επιλυθεί άμεσα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθώς από τον περασμένο Νόμεβριο παραμένουν χωρίς νερό στα σπίτια τους.

Ειδικότερα, το πρόβλημα προέκυψε όταν ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης από όπου υδροδοτούνταν οι κατοικίες, επικαλούμενος λόγους υγείας, ανέστειλε την λειτουργία της επιχείρησής του.


Σύμφωνα με το halkidifocus.gr, στο οποίο μίλησαν οι κάτοικοι, το πρόβλημα ξεκίνησε, όταν κατά την κατασκευή του οδικού άξονα Νέας Ποτίδαιας-Κασσάνδρειας έγινε μετατόπιση μόνο των δημοτικών δικτύων ύδρευσης, αφού ο υπεύθυνος του έργου δεν είχε υποχρέωση να πράξει κάτι ανάλογο και για τα ιδιωτικά δίκτυα.

Ο επιχειρηματίας δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αναλάβει τη μετατόπιση των ιδιόκτητων δικτύων υδροδότησης και σε συνδυασμό με τη διακοπή της επαγγελματικής του δραστηριότητας, περισσότερα από 1.200 σπίτια βρέθηκαν χωρίς νερό.


Οι ιδιοκτήτες κατοικιών στον οικισμό «Ανεμοχάδι» καθώς και γειτονικών οικισμών αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά απόσταση επτά χιλιομέτρων προκειμένου να προμηθευτούν νερό.

Ο δήμος Νέας Προποντίδας, στον οποίο απευθύνθηκαν οι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αδυνατεί να ανταποκριθεί παρέχοντας νερό στους οικισμούς. Μάλιστα, ο αριθμός των οικιών είναι πολύ μεγάλος ενώ δεν υπάρχουν αποθέματα νερού στην περιοχή.


Τέλος, στη συγκέντρωση οι κάτοικοι αποφάσισαν να συγκεντρώσουν υπογραφές εντείνοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ανησυχούν πως θα έρθει το καλοκαίρι χωρίς οι οικίες τους να έχουν νερό.


Πηγή: halkidikifocus.gr