17 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΔ: Έχουν το θράσος να μας ζητούν να τα ψηφίσουμε;

Με τέσσερα video στα social media η Νέα Δημοκρατία κάνει… καμπάνια κατά της ψήφισης των μέτρων που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και αποτελούν τα προαπαιτούμενα για την οριστική συμφωνία με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση.


Ένα video για τους μισθωτούς, ένα για τους συνταξιούχους, ένα για τους αγρότες κι ένα για τους ελεύθερους επαγγελματίες έφτιαξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με παραδείγματα επιχειρεί να δείξει το επιπλέον κόστος που θα έρθει μετά την ψήφιση των μέτρων.

Κάθε video ξεκινά με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τη φράση «τι μέτρα συμφώνησε να ψηφίσει ο άνθρωπος που δεσμεύτηκε για "ούτε ένα ευρώ μέτρα"» και καταλήγει με τη φράση «έχουν το θράσος να μας ζητούν να τα ψηφίσουμε; Όχι άλλη κοροϊδία».

«Περικοπές χωρίς προηγούμενο! Συνταξιούχος με 35 χρόνια δουλειάς θα χάσει από 1 έως 3 συντάξεις με το #mnimonio4 Τσίπρα» είναι το μήνυμα που συνοδεύει το πρώτο από τα video που έφτιαξε η Νέα Δημοκρατία.

Στο video δίνεται και παράδειγμα για έναν συνταξιούχο με 35 χρόνια δουλειάς και σύνταξη 1.182 ευρώ το μήνα, «που με τα νέα μέτρα χάνει 213 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.556 ευρώ το χρόνο, συνυπολογίζοντας τη μείωση του αφορολόγητου, θα χάσει συνολικά 3.206 ευρώ το χρόνο. Θα χάσει δηλαδή περίπου 3 συντάξεις»

Δείτε το




Το δεύτερο video έχει να κάνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες και αναφέρει πως η συμφωνία αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές. Και εδώ δίνεται παράδειγμα: «Ελεύθερος επαγγελματίας με καθαρό εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο, τώρα πληρώνει 2.365 ευρώ το χρόνο σε ασφαλιστικές εισφορές, με τα νέα μέτρα πληρώνει 3.240 ευρώ το χρόνο».

Δείτε το




Και το τρίτο έχει να κάνει με τους αγρότες και δίνεται το παράδειγμα αγρότη με εισόδημα 11.000 ευρώ το χρόνο, που τώρα πληρώνει 2.188 ευρώ το χρόνο σε ασφαλιστικές εισφορές και φόρους και με τα νέα μέτρα θα πληρώνει 3.521 ευρώ το χρόνο, 1.333 ευρώ το χρόνο περισσότερα.

Δείτε το




Το τέταρτο βίντεο αφορά τους μισθωτούς και εξηγεί τις απώλειες που θα έχουν λόγω μείωσης του αφορολόγητου: "Είσαι μισθωτός; Δες πόσο μειώνουν το εισόδημά σου με το #mnimonio4 Τσίπρα" είναι το μήνυμα που το συνοδεύει

Δείτε το