12 Μαΐου 2017

ΜΑΤ εμπόδισαν συνδικαλιστές του ΙΚΑ - «Σας περάσαμε για άλλους» απάντησε ο διοικητής του ΕΦΚΑ

Αντιμέτωποι με μια διμοιρία ΜΑΤ που εμπόδιζε την είσοδο, βρέθηκαν χθες συνδικαλιστές της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ οι οποίοι ζήτησαν ακρόαση -κάτι που κάνουν συχνά- την ώρα της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του φορέα. Μετά από ανταλλαγή «μηνυμάτων» μέσω των επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ, η διμοιρία αποχώρισε.


Όταν κατήγγειλαν το γεγονός οι συνδικαλιστές, η απάντηση του διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιου Μπακαλέξη ήταν πως «τα ΜΑΤ δεν περίμεναν εσάς αλλά άλλους εργαζόμενους από την τράπεζα Αττικής»!

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία χαρακτηρίζουν αντιδραστική και φασίζουσα τη συμπεριφορά της διοίκησης του ΕΦΚΑ, τονίζοντας: «Μετά λοιπόν από αυτό το γεγονός που αποτελεί  ακραίο αλλά δυστυχώς όχι μεμονωμένο φαινόμενο, σε συνδυασμό με την γενικότερη απαράδεκτη εικόνα του ΕΦΚΑ, τα προβλήματα, τις δυσχέρειες και τις συνεχείς παλινωδίες σε όλα τα επίπεδα, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και η Κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και αντιλήψεις φορέας των οποίων είναι ο κος Μπακαλέξης».