15 Μαΐου 2017

Σάλος με την αναφορά Παπαχριστόπουλου στο επεισόδιο - Ζήτησε συγγνώμη - ΒΙΝΤΕΟ

Σάλος προκλήθηκε από την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου στη Βουλή για το επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Νίκο Δένδια.


«Ήμουν «παρών» σε όλο το περιστατικό, μπορεί ο κ. Δένδιας να είναι αντίπαλος, αλλά είναι ευπρεπής βουλευτής, ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα, ήταν αναυθαίρετο δικαίωμα του να περάσει και να αποχωρήσει, την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης, δεν προκάλεσε κανέναν», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία να βλέπουμε τέτοιου είδους χειροδικία στο ελληνικό κοινοβούλιο, το βλέπουμε σε άλλα κοινοβούλια μακριά από μας. Ήταν μία ακραία πράξη και εγώ είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης δεν θα αισθάνεται ευχάριστα για αυτό που έκανε». Η τελευταία τοποθέτηση προκάλεσε αντιδράσεις. Ακούστηκαν φωνές με τον κ. Παπαχριστόπουλο να υποστηρίζει ότι «αυτή είναι γνώμη μου. Η άποψη μου ότι θα πρέπει να είναι δραστική η απόφαση για τον συγκεκριμένο βουλευτή».
Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:


Ο Νίκος Δένδιας κληθείς να σχολιάσει τη φράση του κ. Παπαχριστόπουλου ζήτησε να μην ερωτάται για ένα θέμα που δεν αφορά στον ίδιο αλλά τον κ. Παπαχριστόπουλο, τον κ. Κασιδιάρη κ.λπ.
Λίγο αργότερα ο κ. Παπαχριστόπουλος ως αγορευτής των ΑΝΕΛ για τα μέτρα και αντίμετρα από το 2019 και μετά, αναφέρθηκε αρχικά στον θόρυβο που προκλήθηκε από τα όσα είχε πει νωρίτερα ζητώντας συγγνώμη.
«Θέλω πριν πω οτιδήποτε γιατί μπορεί να έκανα λάθος πριν, ξέρω τι τράβηξε η κα. Κανέλλη από τον συγκεκριμένο βουλευτή και ίσως είναι λάθος, διότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Αν έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν το έκανα σκόπιμα», είπε από το βήμα της Βουλής ο αγορευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος με την βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη να αντιδρά στην αναφορά του ονόματος και να ζητά τον λόγο επί προσωπικού.
«Το όνομα μου στην αρχή της ομιλίας σας, ασχέτως ως αιτιολόγηση απολογίας για τη στάση σας, σας το απαγορεύω να το χρησιμοποιείται», είπε χαρακτηριστικά η κα. Κανέλλη.
Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής