14 Μαΐου 2017

Η βίλα του Εμανουέλ Μακρόν στην όμορφη παραλία Τουκέ προσελκύει χιλιάδες τουρίστες [εικόνες]

Από την Κυριακή των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η βίλα του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν έγινε τουριστική ατραξιόν στο Τουκέ της βόρειας Γαλλίας, στην περιοχή Πα ντε Καλέ, στη Νορμανδία.

Χιλιάδες περίεργοι και τουρίστες σταματούν μπροστά στο σπίτι του νέου γάλλου προέδρου και της γυναίκας του και φωτογραφίζουν το μέρος ή βγάζουν selfies για να τις δείξουν και σε άλλους.




Μετά την εκλογή του γείτονά τους στην γαλλική προεδρία, οι κάτοικοι της παραθαλάσσιας πόλης Τουκέ ελπίζουν ότι θα διατηρήσουν την ησυχία τους. Αντίθετα, οι καταστηματάρχες ελπίζουν ότι θα βγάλουν περισσότερα χρήματα από τους χιλιάδες περαστικούς που σταματούν για να δουν την βίλα του Μακρόν.


Οι κάτοικοι του Τουκέ πήραν μια πρώτη γεύση την Κυριακή των εκλογών, όταν ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν πήγαν στην πόλη τους για να ψηφίσουν: δεκάδες περιπολικά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κλειστοί δρόμοι και απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν μια ημέρα από την νέα ζωή του γάλλου προέδρου.
Για πολλούς ντόπιους η εκλογή του Μακρόν θα μπορούσε να δώσει νέα δυναμική στην μικρή και ήρεμη παραθαλάσσια πόλη Τουκέ. Οι δεκάδες φωτογράφοι και τηλεοράσεις από όλο τον κόσμο που έδειξαν τον Μακρόν στην όμορφη πόλη του, έδωσαν όρεξη σε χιλιάδες άλλους να γνωρίσουν τον τόπο όπου κάνει τις διακοπές του και περνάει μερικά χαλαρά σαββατοκύριακα.


«Ερχονται εδώ και μας ρωτούν αν μπορούν να συναντήσουν κάπου τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πού μένει, ποιές είναι οι συνήθειές του, αν τον γνωρίζαμε κλπ», αφηγείται ένας καταστηματάρχης στο κανάλι LCI. «Είναι πάντα διακριτικός όταν έρχεται εδώ και νομίζω ότι έτσι θα συνεχίσει να είναι», προσθέτει αλλά επισημαίνει ότι από την ημέρα της εκλογής του η αστυνομία είναι παντού και τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.


Η βίλα του Μακρόν βρίσκεται στο πολύ σικάτο προάστιο που ονομάζεται «χρυσό τρίγωνο». Πεζόδρομοι, πανέμορφα εστιατόρια και χιλιόμετρα αμμουδιάς κάνουν την μικρή πόλη τόπο έλξης.
Η βίλα ανήκει στην Μπριζίτ Μακρόν, την οποία κληρονόμησε από τους γονείς της, οι οποίοι ήταν πλούσιοι σοκολατοποιοί από την πόλη Αμιάν. Εκτείνεται σε τρία επίπεδα, με κήπο και οι κάτοικοι εκτιμούν ότι είναι μια μέτρια βίλα σε σχέση με τις θηριώδεις επαύλεις στην άλλη πλευρά της πόλης. Η βίλα σήμερα αποτιμάται σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ και το ζεύγος Μακρόν πληρώνει ΕΝΦΙΑ.



Πριν γίνει πρόεδρος δημοκρατίας, ο Εμανουέλ Μακρόν ερχόταν στη βίλα του Τουκέ μια φορά το μήνα, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της Μπριζίτ Μακρόν. Η μεγάλη κόρη της, Τιφέν Τρονιέ, δικηγόρος, μένει σε κοντινό προάστιο και ασχολείται με τα πολιτικά, αφού είναι τοπικός σύμβουλος ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν την τοποθέτησε και αναπληρωτική υποψήφια βουλευτή στα ψηφοδέλτια του κόμματός του «Δημοκρατία εμπρός».



Η πόλη Τουκέ έγινε η αγαπημένη του ζεύγους Μακρόν, παρότι δεν κατάγονται από εκεί. Στο Τουκέ παντρεύτηκαν το 2007, με λίγους καλεσμένους. Από τότε χρησιμοποιούν τη βίλα τους για να βρίσκονται όλοι μαζί. Ο Μακρόν παίζει τένις στο Τουκέ ή τρώει σε κάποια εστιατόρια. Ποτέ δεν επισκέπτεται το καζίνο και το γήπεδο γκολφ της περιοχής.



Τουκέ, μια πανέμορφη πόλη της Νορμανδίας: