24 Μαΐου 2017

ΜΑΤ εναντίον μπούφου του Φαήλου για το άγημα στην κηδεία του ΗΡΩΑ Δαρείου

«Λιγδιάρηδες σαπιοκοιλιάδες που χρησιμοποιούν τα όπλα σαν σκουπόξυλα» χαρακτήρισε στο Facebook τους αστυνομικούς ο αντιπρόεδρος της «Νέας Δεξιάς» του Φαήλου Κρανιδιώτη
Απίστευτη κόντρα με προσβλητικές εκφράσεις και εξώδικα άναψε στο περιθώριο της κηδείας του Δαρείου Άγγελου Λυκιαρδόπουλου, επί χρόνια αξιωματικού των ΜΑΤ, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή πριν από ένα μήνα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο κ. Παναγιώτης Δούμας, αντιπρόεδρος του κόμματος «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ» του κ.Φαήλου Κρανιδιώτη, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook στις 29 Απριλίου, δηλώνει αγανακτισμένος από την εικόνα του αγήματος που συνόδευσε τον Δαρείο κατά την νεκρώσιμη ακολουθία και χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις για τους άνδρες των ΜΑΤ. Τους χαρακτηρίζει «λιγδιάρηδες σαπιοκοιλιάδες» που τα όπλα τους ήταν «λες και τα χρησιμοποιούν για σκουπόξυλα», «ανεκπαίδευτοι και ανίκανοι να σταθούν προσοχή».

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Δούμα
«Ήθελα να περάσει μια μέρα για να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την εικόνα του αγήματος που συνόδευσε τον Δαρείο κατά την νεκρώσιμη ακολουθία. Ντράπηκα ακόμη και φωτογραφία να τους τραβήξω. Λιγδιάρηδες σαπιοκοιλιάδες με αγυάλιστα όπλα και άρβυλα, με στολές λες και είχαν βγει από τη μάχη του Ελ Αλαμέιν, ανεκπαίδευτοι και ανίκανοι να σταθούν προσοχή, να κάνουν “παρουσιάστε” και “επ ώμου”. Ντροπή!
Τα όπλα τους ήταν λες και τα χρησιμοποιούν για σκουπόξυλα. Το δε άγημα και ο έχων το παράγγελμα αξιωματικός άφηναν τον κόσμο να σπάει τις σειρές τους και στο τέλος διαλύθηκαν. ΑΙΣΧΟΣ!».




Η παραπάνω ανάρτηση ήταν η αιτία για να ξεκινήσει ένας απίστευτος διαδικτυακός καυγάς τόσο στη σελίδα του κ.Δούμα όσο και σε ιστοσελίδες που φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για τα σώματα ασφαλείας. Άλλοι πάντως συνεχάρησαν τον κ.Δούμα για τα σχόλιά του. Την επόμενη ημέρα από την ανάρτηση, ο αντιπρόεδρος της «ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ» επιχείρησε να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις, διευκρινίζοντας ότι η βασική του μομφή ήταν απέναντι στην πολιτεία και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, ότι οι χαρακτηρισμοί «σαπιοκοιλιές» και «λιγδιάρηδες» ήταν «ενδεχομένως μία αγοραίου χαρακτήρος περιγραφή αυτού που είδα, όσο όμως και αν ανασκευάσω, δεν παύει να αποδίδει πιστά την εικόνα», ενώ συνόδευσε το σχόλιό του με μία φωτογραφία από άγημα να αποδίδει φόρο τιμής σε κηδεία Αμερικανού.

Ωστόσο αυτές οι προσβολές δεν ξεχάστηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ. Λίγες ημέρες μετά, οι δώδεκα άνδρες που αποτελούσαν το άγημα, απέστειλαν εξώδικη απάντηση –διαμαρτυρία στον αντιπρόεδρο της «Νέας Δεξιάς». Χαρακτηρίζουν «εξόχως προσβλητικές» τις εκφράσεις του και απαντούν σε αυτές μία προς μία. «Δεν έχουμε διανοηθεί να εμφανιστούμε όπως περιγράφετε ούτε για να εκτελέσουμε τα καθημερινά μας καθήκοντα πόσο μάλλον για να τιμήσουμε τον εκλιπόντα συνάδελφό μας στο πλευρό του οποίου εργαστήκαμε επί σειρά ετών για δίνοντας σκληρές μάχες και για τη μνήμη του οποίου προφανώς νοιαζόμαστε περισσότερο από εσάς» γράφουν για τους χαρακτηρισμούς «λιγδιάρηδες σαπιοκοιλιάδες με αγυάλιστα όπλα και άρβυλα». Σημειώνουν, ότι οι ανώτεροι αξιωματικοί τους που κατά τεκμήριο είναι σε θέση να κρίνουν την εικόνα ενός αγήματος, τούς συνεχάρησαν για την παρουσία τους, όπως και η οικογένεια του νεκρού συναδέλφου τους.

Όσον αφορά τις φράσεις «ανεκπαίδευτοι και ανίκανοι να σταθούν προσοχή, να κάνουν “παρουσιάστε” και “επ΄ ώμου”» και «τα όπλα τους ήταν λες και τα χρησιμοποιούν για σκουπόξυλα», οι συμμετέχοντες στο άγημα απαντούν, ότι «η υπηρεσία μας βρίσκεται σε καθημερινή βάση αντιμέτωπη με σφοδρότατα επεισόδια και πως αντεπεξέρχεται με απόλυτη επιχειρησιακή επάρκεια. Επομένως και εκπαιδευμένοι είμαστε και αν μη τι άλλο ικανοί να σταθούμε προσοχή». Τέλος, όσον αφορά την αιχμή του κ.Δούμα, ότι «το δε άγημα και ο έχων το παράγγελμα αξιωματικός άφηναν τον κόσμο να σπάει τις σειρές τους και στο τέλος διαλύθηκαν», οι άνδρες των ΜΑΤ επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι παρευρισκόμενοι σε δεινή ψυχική κατάσταση λόγω πένθους και οι οποίοι δεν ήταν εξοικειωμένοι με την παρουσία ενός αγήματος, πράγματι έσπασαν τις σειρές, όμως «κρίναμε σκόπιμο να μην αρχίσουμε να ωθούμε τους παρευρισκόμενους. Εκτός αν εσείς θα προκρίνατε την άσκηση βίας κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας προκειμένου να μη διαταραχθεί η παράταξη του αγήματος».

Στην εξώδικη απάντηση – διαμαρτυρία οι συμμετέχοντες στο άγημα ζητούν από τον αντιπρόεδρο της «Νέας Δεξιάς» να προβεί σε άμεση αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής τους με δημοσίευση στο ίδιο μέσο διά του οποίου η προσβολή με την οποία θα ανακαλεί το σύνολο των λεγομένων του, ειδάλλως επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους. Η δικηγόρος των ανδρών των ΜΑΤ κυρία Ιωάννα Γκελεστάθη δήλωσε στο protothema.gr: «Μέχρι τώρα οι άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν αντιμέτωποι με την κριτική όσων λένε ότι αγαπούν αυτούς ως εργαζομένους, αλλά όχι τη στολή τους. Τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι και με την κριτική όσων προφανώς αγαπούν τη στολή τους, αλλά όχι αυτούς ως εργαζομένους. Προτείνω να τους αφήσουμε να κάνουν την ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολη δουλειά τους».

Μετά από όλα αυτά, σήμερα το μεσημέρι ο κύριος Παναγιώτης Δούμας με νέα του ανάρτηση στο facebook, ζητάει συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τα μέλη του αγήματος και τους ανακαλεί ανεπιφύλακτα, σημειώνει ότι ο Δαρείος ήταν προσωπικός φίλος και υπό το κράτος της δικής του λύπης τους έκρινε υπέρ του δέοντος αυστηρά. Ταυτόχρονα εκφράζει την έκπληξή του που η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ειδικό άγημα αποδόσεως τιμών, όπως πίστευε ότι θα συμβαίνει, αλλά φωνάζει αιφνιδιαστικά αστυνομικούς που μπορεί λίγες ώρες πριν να έδιναν μάχη στα Εξάρχεια για την προστασία της νομιμότητας, προκειμένου να αποδώσουν τιμές στους πεσόντες ήρωες της Αστυνομίας.

 

 

 


Παναγιώτης Σουρέλης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ