20 Μαΐου 2017

ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι! Σαμάνοι καταράστηκαν τον Μαδούρο στην τελετή «Νταμπουκούρι» [εικόνες & βίντεο]

Σαν να μην έφταναν η οξεία οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, οι βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι σφοδρές επικρίσεις απ’ τους γείτονες κι η εντεινόμενη διπλωματική πίεση μαζί με τις νέες αμερικανικές κυρώσεις, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει τώρα να αντιμετωπίσει και τις κατάρες ενός σαμάνου...


Την τελετή έκανε ο Λιμπόριο Γκουαρούλα, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Αμαζόνας, που έγινε νωρίτερα εντός του μήνα ο δεύτερος φέτος πολιτικός της αντιπολίτευσης, στον οποίο απαγορεύτηκε η κατοχή δημοσίου αξιώματος μετά τον πρώην προεδρικό υποψήφιο Ενρίκε Καπρίλες.


Μέλος της ινδιάνικης φυλής Μπανίουα, ο Γκουαρούλα πήρε την εκδίκησή του την περασμένη Τετάρτη, όταν με το πρόσωπο βαμμένο και φτερά στο κεφάλι έκανε στην πόλη Πουέρτο Αγιακούτσο την τελετή «Νταμπουκούρι» εκστομίζοντας κατάρες κατά του Μαδούρο, που επιφέρουν πόνο και απώλεια, παρουσία ομάδων αυτοχθόνων που χτυπούσαν ρυθμικά τα πόδια τους στο έδαφος ενώ στα χέρια τους κράδαιναν μαράκες.


«Η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει τη δύναμη να μας κατηγορεί και να εκμηδενίζει την πολιτική μας δύναμη. Αλλά θέλω να τους πω ότι κι εγώ έχω δύναμη κι επικαλούμαι σήμερα τη δύναμη των προγόνων και των σαμάνων μου ώστε η κατάρα του Νταμπουκούρι να πέσει πάνω σε εκείνους που προσπάθησαν να μας κάνουν κακό», είπε.


Νωρίτερα ο Γκουαρούλα είχε προειδοποιήσει τους αντιπάλους του για τη δύναμη της κατάρας: «Σας διαβεβαιώ ότι θα πεθάνετε βασανισμένοι. Σας βεβαιώνω ότι πριν πεθάνετε θα αρχίσετε να υποφέρετε κι οι ψυχές σας θα περιφέρονται στα ερέβη, προτού κλείσετε τα μάτια σας.»


Η τελετή αυτή ήταν το φινάλε της «πορείας των σαμάνων», μιας σειράς αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των αυτοχθόνων της Βενεζουέλας, που αποτελούν το 2% του πληθυσμού της χώρας κι ενώ συνεχίζονται οι βίαιες ταραχές, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους από τις αρχές Απριλίου.