12 Μαΐου 2017

Η «πρώην» του Ολάντ εύχεται «καλό κουράγιο» στη νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας...

Τη ζωή στο Ελυζέ τη γνώρισε, όπως και τις δυσκολίες του ρόλου της -ανεπίσημης έστω- πρώτης κυρίας της Γαλλίας και τι σημαίνει να είσαι συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Άλλωστε έφυγε πικραμένη από εκεί όταν έμαθε από τον Τύπο ότι ο Φρανσουά Ολάντ την απατούσε με την ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ.

Τι συμβουλή έχει ως εκ τούτου να δώσει η Βαλερί Τριερβελέρ στη Μπριζίτ Μακρόν, καθώς ετοιμάζεται να εγκαταστεθεί στο Ελυζέ;


Η απάντησή της μετρημένη: «Δεν έχω παρά μία λέξη να πω: καλό κουράγιο, Μπριζίτ!»


Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Εlle με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου βιβλίου της, "Le Secret d'Adèle" («To Μυστικό της Αντέλ») η 52χρονη δημοσιογράφος και πρώην σύντροφος του απερχόμενου προέδρου της χώρας θυμήθηκε και την Πενέλοπι Φιγιόν, τη σύζυγο του υποψηφίου της δεξιάς, η οποία βρέθηκε τους τελευταίους μήνες βρέθηκε στην δίνη του #PenelopeGate, του γνωστού σκανδάλου αργομισθίας, που αποτέλεσε την ταφόπλακα στις προεδρικές φιλοδοξίες του Φρανσουά Φιγιόν.


Η Τριερβελέρ επεσήμανε: «Ας πούμε ότι ένιωσα συμπάθεια γι' αυτήν, επειδή δεν είναι ποτέ εύκολο να αντέξεις το μίσος των media».


Στη διάρκεια των 21 μηνών της παραμονής της στο προεδρικό μέγαρο η πρώην σύντροφος του Ολάντ γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του περιβάλλοντός του, αλλά και των γαλλικών ΜΜΕ: «ψυχρή, υπολογίστρια και αλαζονική» ήταν μερικοί μόνον απ’ τους χαρακτηρισμούς που της επιφύλαξαν.
Τι λέει μετά απ’ όλα αυτά; «Έτσι είναι η ζωή, υπάρχουν μονοπάτια δύσκολα, γεμάτα αγκάθια, αλλά πάντα διδάσκεσαι κάτι απ’ όλα αυτά. Πέρασα μια δοκιμασία, αλλά δεν γνώρισα το δράμα. Οι δοκιμασίες σε δυναμώνουν, ενώ είναι δύσκολο να ξανασταθείς στα πόδια σου μετά από ένα δράμα...».