01 Μαΐου 2017

Το ασυνήθιστο ζευγάρι Μακρόν έχει ξετρελάνει τους Κινέζους [εικόνες]

Η ερωτική ιστορία και η διαφορά ηλικίας μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ Τρονιέ μαγεύουν τους Κινέζους χρήστες του διαδικτύου, σε μια χώρα που είναι μάλλον συνηθισμένη να βλέπει ηλικιωμένους να φλερτάρους πιτσιρίκες.

«Παντρεύτηκε την καθηγήτριά του από το σχολείο: το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτός ο Γάλλος είναι ρομαντικός», σχολιάζει ένας χρήστης στο Weibo, επαναλαμβάνοντας ένα κοσμητικό επίθετο που χρησιμοποιούν συχνά οι Κινέζοι για τους Γάλλους.
«Αυτός ο άνδρας παντρεύτηκε μια καθηγήτρια 24 χρόνια μεγαλύτερή του, έγινε παππούς στα 30 του και τώρα κάνει την Ευρώπη τρελή μαζί του», αναφέρει ένα άλλο σχόλιο, το οποίο διαβάστηκε 9 εκατομμύρια φορές από το σάιτ Weibo που είναι το αντίστοιχο Twitter για τους Κινέζους.


«Ολα αυτά δείχνουν την ελευθερία και την ισότητα που τιμούν οι Γάλλοι», γράφει η Ma Huiyu, μια χρήστης που παρουσιάζεται ως δικηγόρος και δείχνει να ζηλεύει τις συνθήκες ζωής στη Δύση.
«Αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο όμορφος και εκπληκτικός. Στην Κίνα κανείς δεν θα ήθελε μια γυναίκα μεγαλύτερή του και όταν οι άνδρες πλουτίζουν ψάχνουν μικρούλες», αναφέρει άλλος χρήστης.
«Δεν καταλαβαίνω τον κόσμο στο εξωτερικό. Ισως αυτό να είναι ο πραγματικός έρωτας», γράφει κάποιος.


House of cards

Υπάρχουν βέβαια και κάποια αρνητικά σχόλια για τον υποψήφιο φαβορί της προεδρικής εκλογής στη Γαλλία και ορισμένοι κάνουν τον συγκρίνουν με τον «κακό» μια τηλεοπτικής σειράς στην Κίνα που θυμίζει την αμερικανική House of cards. Στην κινεζική σειρά ένα διεφθαρμένο στέλεχος του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος παντρεύεται μια γυναίκα δέκα χρόνια μεγαλύτερή του γιατί είναι η κόρη ενός άλλου στελέχους, ανώτερου από τον ίδιο.


Πάντως, τα επίσημα ΜΜΕ της Κίνας αφιερώνουν άρθρα επί άρθρων για την σύγκρουση μεταξύ «Makelong» και «Lepang», τα επώνυμα των οικογενειών Μακρόν και Λεπέν σε μανδαρίνικη διάλεκτο.