10 Μαΐου 2017

Μητσοτάκης: «Όπως θα έσκιζε ο Τσίπρας τα μνημόνια… έτσι θα καταργήσει και τις πανελλαδικές!»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ειδικότερα, ο ηγέτης της ΝΔ υπογράμμισε πως πέρα από τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές των συντάξεων, με το νέο μνημόνιο αποκαλύπτονται καθημερινά νέα επώδυνα μέτρα. Ο λόγος για τη δραματική αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, τις μειώσεις επιδομάτων και τις καταργήσεις φοροαπαλλαγών. Παράλληλα ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί: «ενώ παρίσταναν ότι δεν δέχονταν τις ομαδικές απολύσεις, τώρα υπογράφουν πρόθυμα τις σχετικές ρυθμίσεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει επιπλέον ότι μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση ανοίγοντας άλλα θέματα, ωστόσο πάντα χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς καμία προετοιμασία.
«Όπως έλεγε κάποτε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα σκίσει τα Μνημόνια, έτσι τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έθεσε σειρά ερωτημάτων: «Με ποιο σύστημα θα τις αντικαταστήσει; Σε ποιες πανεπιστημιακές αίθουσες θα μπουν οι φοιτητές, με τι βιβλία και καθηγητές;»
Κατά συνέπεια ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι παίζει ανεύθυνα και επιπόλαια με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Περιγράφοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως οφείλουμε να επενδύσουμε στην παιδεία στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν κεφάλαιο για τη χώρα. Έτσι, αυτοί με τη σειρά τους θα δώσουν ορμή στους μαθητές, συνδέοντας την εκπαίδευση με την απασχόληση, για να βρουν κεφάλαια τα πανεπιστήμια, αλλά και για να βρουν μετά δουλειές οι απόφοιτοι, αξιοποιώντας τις νέες δεξιότητες της ψηφιακής εποχής, ενισχύοντας την ελευθερία και αυτονομία κάθε εκπαιδευτικής μονάδας.