12 Μαΐου 2017

ΒΑΛΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δύσκολα θα τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών!

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στιγματίστηκε από τις τρομερές συμπλοκές μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια σε "ασπρόμαυρους" και "κιτρινόμαυρους", ωστόσο δύσκολα οι δύο ομάδες θα τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών.


Στη συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή του αγώνα αναφέρεται πως δεν υπήρξε καμία εισβολή φιλάθλων μετά την έλευση των αποστολών του ΠΑΟΚ και της  ΑΕΚ στο γήπεδο, ενώ το ίδιο υποστηρίζει και η αστυνομία.

Η έκθεση της αστυνομίας δεν καταγράφει επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο μετά την προσέλευση των δύο ομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι ο κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών από τον Δικέφαλο του Βορρά και την Ένωση απομακρύνεται.

Αναλυτικά η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει:

1. Για το αντικείμενο του θέματος και σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, σας γνωρίζουμε ότι πριν, κατά και μετά το πέρας του διαλαμβανομένου στο θέμα αγώνα έλαβαν χώρα τα ακόλουθα:

α) Την 17.55 ώρα πορεία περίπου τριακοσίων (300) οπαδών της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., η οποία είχε ξεκινήσει από τα γραφεία τοπικού συνδέσμου φιλάθλων της Α.Ε.Κ. (Γαζή-Γκλαβάνη), κατέληξε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου. Με την άφιξη τους στο στάδιο, οι οπαδοί της Α.Ε.Κ. κατά την προσέγγισή τους στην Α' Πεζογέφυρα, απ' όπου θα εισέρχονταν στο Στάδιο, έθεσαν φωτιά σε ξερά χόρτα που βρίσκονταν στο πρανές της οδού, εξωτερικά του Σταδίου και επιτέθηκαν με πέτρες στις δυνάμεις που ενεργούσαν φραγμό, για τη διενέργεια σωματικών ελέγχων, με αποτέλεσμα οι Διμοιρίες που βρίσκονταν στο σημείο να ενεργήσουν χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

β) Περί ώρα 18.30, ομάδες οπαδών του Π.Α.Ο.Κ, που βρίσκονταν στις θύρες 31-46 αποξήλωσαν μεταλλικές κατασκευές περίφραξης των κερκίδων, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που λάμβαναν μέτρα έμπροσθεν της φυσούνας των αποδυτηρίων. Με κατάλληλους χειρισμούς των αστυνομικών δυνάμεων απωθήθηκαν στις κερκίδες τους. Παράλληλα, οπαδοί και των δύο ομάδων που βρίσκονταν στα άνω διαζώματα των κερκίδων τους, με χρήση βίας, αποξήλωσαν δύο (2) ισχυρές σιδερένιες κατασκευές, από κάθε πλευρά που απείχαν μεταξύ τους δέκα (10) μέτρα περίπου, ύψους (3) μέτρων περίπου η καθεμιά, οι οποίες αποτελούνταν από συγκολλημένα σίδερα και πακτωμένα στο σιδερένιο δάπεδο, ενισχυμένες στην κορυφή και στα πλάγια με ειδικό αγκαθωτό σύρμα (κονσερτίνα), εισήλθαν σε περιμετρικό διάδρομο, μεγάλου ύψους, που ενώνει τα δύο πέταλα του Σταδίου στην ανατολική πλευρά, συνεπλάκησαν μεταξύ τους κάνοντας χρήση καθισμάτων και άλλων υλικών της εγκατάστασης που αποξήλωναν και σταμάτησαν μόνο μετά από δυναμική παρέμβαση επιχειρησιακών δυνάμενων στα σημεία. Τονίζεται ότι στις σιδερένιες αυτές κατασκευές δεν υπήρχε σημείο διέλευσης ώστε να τοποθετηθούν εξαρχής αστυνομικές δυνάμεις εσωτερικά του περιμετρικού διαδρόμου. Επιπλέον, δεν πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση Αστυνομικών δυνάμεων στις κερκίδες των φιλάθλων καθόσον σε περίπτωση σοβαρών επεισοδίων δεν υπήρχε αφενός δίοδος διαφυγής και αφετέρου δυνατότητα ενίσχυσής τους. Κατά τον ως άνω χρόνο ομάδες οπαδών και των δύο ομάδων επιχείρησαν ασκώντας βία να καταστρέψουν τις ισχυρές μεταλλικές κατασκευές, οι οποίες είχαν ενισχυθεί, για την τέλεση του συγκεκριμένου αγώνα και με ειδικό αγκαθωτό σύρμα (κονσερτίνα) ύψους (2.5) μέτρων περίπου, μεταξύ των θυρών 46-47 και 52-53, που οριοθετούσαν τη νεκρή ζώνη, των κερκίδων 120-121-122 μεταξύ των φιλάθλων. Με τις συνεχείς και επίπονες προσπάθειες των επιχειρησιακών δυνάμεων, που είχαν εγκατασταθεί στη νεκρή ζώνη, απετράπη η είσοδός του σε αυτή.

γ) Περί 19.15 ώρα, στις κερκίδες των θυρών 25, 27, 16 και 18, όπου είχαν τοποθετηθεί επίσημοι και οπαδοί των δύο ομάδων, έλαβαν χώρα εκατέρωθεν βιαιοπραγίες, οι οποίες σταμάτησαν με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στα σημεία.

δ) Περί 20.25 ώρα, ομάδες οπαδών της Α.Ε.Κ., έθεσαν φωτιά σε δύο (2) χημικές τουαλέτες που είχαν τοποθετηθεί στις κερκίδες που αντιστοιχούν στις θύρες 52-53.

ε) Ο αγώνας ξεκίνησε ξεκίνησε την 21.00 ώρα, ήτοι με μισή ώρα καθυστέρηση, με απόφαση της Ε.Π.Ο., αφού προηγουμένως ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. ζήτησε από το επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων τη διαβεβαίωση για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, η οποία δόθηκε και άμεσα.

στ) Την 20.48 ώρα, κατά την παρουσίαση των ομάδων, ερρίφθησαν εντός των κερκίδων τους, από οπαδούς της Α.Ε.Κ., δέκα (10) ναυτικοί πυρσοί. Την ίδια ώρα, ερρίφθησαν εντός των κερκίδων τους, από οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ., πέντε (5) ναυτικοί πυρσοί.

ζ) Την 20.58 ώρα, ερρίφθη στο ταρτάν, από οπαδό του Π.Α.Ο.Κ. ένας (1) ναυτικός πυρσός.

η) Την 21.22 ώρα, ερρίφθησαν από οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ., οκτώ (8) ναυτικοί πυρσοί εντός των κερκίδων τους, καθώς και δύο (2) ναυτικοί πυρσοί και δύο (2) βαρελότα στο ταρτάν.

θ) Την 21.24 ώρα ερρίφθησαν από οπαδούς της Α.Ε.Κ., τέσσερις (4) ναυτικοί πυρσοί στο ταρτάν.

ι) Την 21.30 ώρα, οπαδοί της Α.Ε.Κ., που βρίσκονταν στις κερκίδες που αντιστοιχούν στη θύρα στη θύρα 13, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επέστρεψαν στις θέσεις τους, μετά από κατάλληλους χειρισμούς της αστυνομικής δύναμης που επιχειρούσε στο σημείο.

ια) Την 21.40 ώρα, στις κερκίδες των θυρών 25, 27, 16 και 18, όπου είχαν τοποθετηθεί επίσημοι και οπαδοί των δύο ομάδων, έλαβαν χώρα βιαιοπραγίες, οι ποίες σταμάτησαν με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στα σημεία.

ιβ) Την 22.15 ώρα, ερρίφθη στο ταρτάν, από οπαδό της Α.Ε.Κ. στο πέταλο, ένας (1) ναυτικός πυρσός.

ιγ) Την 22.20 ώρα, ερρίφθη στο ταρτάν, από οπαδό του Π.Α.Ο.Κ. στο πέταλο, ένα (1) μεγάλο μπουκάλι πλαστικό νερό.

ιδ) Την 22.24 ώρα, ερρίφθη στο ταρτάν, από οπαδό του Π.Α.Ο.Κ. στο πέταλο, ένα (1) βαρελότο.

ιε) Την 22.38 ώρα, ερρίφθησαν από οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. στο πέταλο, ένα (1) βαρελότο στο ταρτάν και πέντε (5) πυρσοί εντός της κερκίδας.

ιστ) Την 22.55 ώρα, με τη λήξη του αγώνα, από οπαδούς της Α.Ε.Κ. στο πέταλο, ερρίφθησαν τέσσερα (4) βαρελότα στο ταρτάν. Ακολούθως, οι οπαδοί της Α.Ε.Κ. αποχώρησαν από το Στάδιο ήσυχα.

ιζ) Μετά την τελετή της απονομής, οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ., κατά την αποχώρησή τους προκάλεσαν φθορά στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα του λεωφορείου της αθλητικής αποστολής της Α.Ε.Κ., με τη ρίψη αντικειμένου (πέτρα).

2. Στη διάρκεια των ανωτέρω επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις (3) αστυνομικοί. Επιπλέον, στο Γ.Ν. Βόλου μετέβησαν δεκατρείς (13) ιδιώτες, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τις ως άνω συμπλοκές. Γίνεται μνεία ότι, από τους ανωτέρω τραυματίες, τρεις (3) ιδιώτες παρέμειναν για νοσηλεία, εκτός κινδύνου, στο Γ.Ν. Βόλου.

3. Από αστυνομικούς των αρμοδίων Υπηρεσιών μας συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα, για συμμετοχή στα ανωτέρω επεισόδια και κατοχή Ναρκωτικών. Περαιτέρω, ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τέσσερα (4) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία και αναζητούνται.

4. Γίνεται μνεία ότι, από τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο κατάστημα της Υ.Α. Βόλου, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα.

5. Για τις παραπάνω ενέργειες ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

6. Παρακαλούμε για την ενημέρωση και τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες.