16 Μαΐου 2017

Ακόμα ένας γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης εγκατέλειψε τον Μουζάλα!

Παραιτήθηκε και ο Τάσος Σαλτερής – Πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει σύμβουλος του Χριστόφορου Βερναρδάκη

Χωρίς κανένα γενικό γραμματέα, έχει μείνει εδώ και λίγες ημέρες το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς μετά τον Οδυσσέα Βουδούρη και ο Τάσος Σαλτερής, δήλωσε την παραίτησή του.


Ο κ. Σαλτερής είχε ορκιστεί γενικός γραμματέας υποδοχής, μόλις στις 24 Οκτωβρίου 2016, αμέσως μετά την θορυβώδη παραίτηση του προκατόχου του Οδυσσέα Βουδούρη.

Υπενθυμίζεται  ότι ο κ. Βουδούρης είχε απομακρυνθεί τον Σεπτέμβριο καταγγέλλοντας δημόσια τον Γ. Μουζάλα για κατασπατάληση πόρων, παράλληλο σύστημα διοίκησης γύρω από τον υπουργό και τεράστια καθυστέρηση στις προετοιμασίες για την καλύτερη λειτουργία των δομών φιλοξενίας.

Εκτός των Οδυσσέα Βουδούρη και Τάσου Σαλτερή, τον Νοέμβριο του 2016 παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας Μετανάστευσης Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Σαλτερής, μιλώντας στο protothema.gr επιβεβαίωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Μετανάστευσης, η οποία όπως είπε, έγινε αποδεκτή. Αυτό που απομένει, είναι όπως είπε, η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Την ίδια ώρα σύμφωνα πληροφορίες, ο κ.  Σαλτερής, ζήτησε την αποδέσμευσή του από το  υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να συνεργαστεί στο επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.