19 Μαΐου 2017

ΚΛΑΙΜΕ ΡΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ! Καμμένος: Για πρώτη φορά η χώρα παίρνει δόση για μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά από δυο χρόνια

[Φυσικά και ψήφισαν μέτρα χωρίς δόση το 2019 και 2020, ενώ το υπάρχον μνημόνιο λήγει το 2018... αλλά άμα είσαι Καμμένος ξέρεις πόσο μαλ@κες είναι αυτοί που σε ψηφίζουν -εκτός απ' τα λαμόγια που τρώνε μαζί του- οπότε τους λές ότι θες]

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην αποψινή του ομιλία στην Βουλή, είπε ότι με την παρούσα συμφωνία για πρώτη φορά η χώρα παίρνει δόση για μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά από δύο χρόνια, ενώ επίσης, για πρώτη φορά υπάρχουν αντίμετρα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του και συνεχάρη την διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης, διότι «παρά την τεράστια πίεση των δανειστών και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης», τελικά θα δοθεί ως ένα μέρος της οφειλόμενης αποκατάστασης, το ποσό των 19,5 εκ. ευρώ στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς το ποσό αυτό να επιβαρύνει το υπουργείο Οικονομικών και τον Προϋπολογισμό.

Είπε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε βάθος 4ετίας, επισημαίνοντας, επιπλέον, ότι για πρώτη φορά θα δοθεί επίδομα παραμεθορίου ύψους 100 ευρώ, το οποίο αφορά 12.000 στελέχη των ΕΔ, ενώ ομοίως για πρώτη φορά θα δοθούν «νυχτερινά».
Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες δράσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίες «με πλήρη διαφάνεια, ώστε κανείς να μην μπορεί να πει τίποτα», εξασφαλίζεται η βαθμιαία κάλυψη των αναγκών των στελεχών των ΕΔ για κατοικίες και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το φαινόμενο επαναφοράς αποστράτων οι οποίοι «έμεναν στα γραφεία και έπαιρναν επιδόματα επικινδυνότητας».
Αναφέρθηκε επίσης στην συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, στο πλαίσιο της οποίας επιχειρείται η αναμόρφωση του μισθολογίου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επέκρινε τον «κομματικό συνδικαλισμό που έχει πρυτανεύσει στα Σώματα Ασφαλείας» και συνεχάρη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα που «παρά την κόντρα των συνδικαλιστών» εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια.
Ως προς την γενική εικόνα της συζήτησης στην Βουλή, είπε ότι «σήμερα είδαμε την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι ένα και το αυτό με το ΠΑΣΟΚ. Όταν συνενωθείτε, να σας δώσω μια φωτογραφία με ένα υποβρύχιο και ένα κιλίμι του Σάφα για να το κάνετε θυρεό, καθώς από τα χρήματα που εκλάπησαν είναι 500 εκ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το σύνολο των επιδομάτων επικινδυνότητας των Ενόπλων Δυνάμεων».
Ο κ. Καμμένος επέκρινε επίσης τους τομεάρχες της ΝΔ, ότι επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση ως ανάλγητη έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πρόσθεσε ότι την ώρα που αλλάζει η Ευρώπη, τα στελέχη της ΝΔ ασχολούνται με το αν ο ίδιος έκανε ή όχι πάρτυ και ποιούς είχε καλέσει.

Ακόμα, κατηγόρησε την κόρη της κ. Μπακογιάννη για την σύναψη δύο συμβολαίων για την διαφημιστική καμπάνια του Ερυθρού Σταυρού.

Τέλος, απαντώντας στην βουλευτή της ΝΔ, Σ. Βούλτεψη, είπε ότι το 2014 ήταν «η χρονιά που διαλύσατε την Ελλάδα, φιλήσατε την «κατ... ποδιά» του Βενιζέλου, θα σας καταδικάσει ο ελληνικός λαός».