01 Μαΐου 2017

Κεφαλογιάννη: Αποσπασματική η ρύθμιση για τον ορισμό προσωρινού επιτρόπου στην ΑΕΠΙ

Ως αποσπασματική χαρακτηρίζει την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού για ορισμό προσωρινού Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.


Η κυρία Κεφαλογιάννη υπενθυμίζει ότι η ΝΔ είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή πως η βουλευτική τροπολογία με βάση την οποία ορίστηκε ο προσωρινός επίτροπος, είναι μία αποσπασματική ρύθμιση η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στη ρίζα τους και με αποτελεσματικό τρόπο τα σοβαρότατα και διογκωμένα, λόγω της ολιγωρίας και της ανικανότητάς της, προβλήματα.

Ολόκληρη η δήλωση της Τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ:

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει στην Κυβέρνηση ότι η βουλευτική τροπολογία με βάση την οποία ορίστηκε ο προσωρινός επίτροπος, είναι μία αποσπασματική ρύθμιση η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στη ρίζα τους και με αποτελεσματικό τρόπο τα σοβαρότατα και διογκωμένα, λόγω της ολιγωρίας και της ανικανότητάς της, προβλήματα.

Από την πρώτη στιγμή, επισημάναμε στην Υπουργό Πολιτισμού ότι το ζητούμενο τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους χρήστες, είναι η κατάθεση του σχεδίου νόμου και η ενσωμάτωση της σχετικής Κοινοτικής οδηγίας.

Διαφορετικά δεν πρόκειται να μπει τάξη και να αποκατασταθεί η απαιτούμενη ισορροπία στο χώρο της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Το λέμε για άλλη μία φορά!

Καταθέστε άμεσα το σχέδιο νόμου, που εδώ και περίπου δύο χρόνια, κυκλοφορεί στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στα υπουργικά γραφεία της Κυβέρνησης, χωρίς να μπορούν να καταλήξουν στην τελική του μορφή, λόγω των εσωτερικών τριγμών και διαφωνιών τους.

Ακούστε τους δημιουργούς και δώστε οριστικές, ξεκάθαρες και ουσιαστικές λύσεις.

Δημιουργοί και χρήστες περιμένουν πράξεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους και αδιαφορούν παντελώς για τις εσωκομματικές φράξιες και τους ανταγωνισμούς στο εσωτερικό του Κόμματος και της Κυβέρνησης.

Επιτέλους, η Κυβέρνηση ας νομοθετήσει μια φορά για το καλό των πολλών και όχι για τα συμφέροντα των λίγων».