Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Γενοκτονία Ποντίων: Πόντιοι Εύζωνες στον Άγνωστο Στρατιώτη-Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Κάθε χρόνο από το 2011 και έπειτα στις 19 Μαΐου 2017, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων γίνεται αλλαγή της παραδοσιακής Αλλαγής Φρουράς με τους Πόντιους Εύζωνες στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα φόρο τιμής στους πεσόντες και θα πραγματοποιηθεί και φέτος.


Όπως κάθε χρόνο από την ημέρα που καθιερώθηκε η αλλαγή φρουράς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς τους άντρες του αγήματος που προσηλωμένοι στο ιερό αυτό καθήκον κινούνται προς τη σκοπιά τους, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες γράφει το pontos news.
Για λίγα λεπτά στην ανοιχτή πλατεία μπροστά στο Μνημείο των Ηρώων του Ελληνισμού και των θυμάτων ιστορικών μαχών της πατρίδας, δεν ακούγεται τίποτε περισσότερο από τα χτυπήματα των ποδιών των Ευζώνων.

Δείτε παρακάτω βίντεο από την περσινή αλλαγή φρουράς που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όσους παρευρέθηκαν εκεί.Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων κράτησε η Βουλή.
Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

Δείτε το βίντεο:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου