09 Μαΐου 2017

Σε απόλυτο φιάσκο οδηγείται η εξεταστική για Παπαντωνίου

Σε αδιέξοδο και με την βούλα του ΣΥΡΙΖΑ και σε απόλυτο φιάσκο κατά την αντιπολίτευση οδηγείται η προανακριτική επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου.


Στη συνεδρίαση της Τρίτης ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε στους βουλευτές πως διαφαίνεται αναρμοδιότητα της επιτροπής όσον αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ωστόσο αυτό πρέπει να τεκμηριωθεί με επιπλέον στοιχεία από τη δικαιοσύνη που ζήτησε η επιτροπή.

Στην επιτροπή εστάλησαν ήδη τρεις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν καταδίκες του κ. Παπαντωνίου για ανακριβές πόθεν έσχες σχετικά με το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που βρεθήκαν σε λογαριασμό της συζύγου του στην τράπεζα HSBC.

Όμως από τις αποφάσεις προκύπτει ότι τα χρήματα κατατέθηκαν σε χρονική περίοδο τουλάχιστον ένα χρόνο πριν ο κ. Παπαντωνίου γίνει υπουργός Άμυνας και άρα σε περίοδο που δεν εξετάζει η επιτροπή. Επίσης από αυτές τις αποφάσεις δεν φαίνεται να υπάρχει ροή χρήματος και μετά όταν έγινε υπουργός άμυνας, αν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως επίσης δεν φαίνεται και ότι δεν υπάρχει .

Όπως αναφέρεται και σε δελτίο Τύπου «Οι αποφάσεις αυτές  αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή και αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται στις αποφάσεις αυτές. Επίσης η Επιτροπή εμμένει στην αρχική της απόφαση να ζητήσει κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί» .

Με βάση αυτά τα δεδομένα βουλευτές από όλα τα κόμματα ζήτησαν χρονοδιάγραμμα των εργασιών της επιτροπής με δεδομένο ότι η προθεσμία που έδωσε η ολομέλεια λήγει στις 28 Ιουνίου. Αν μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες δεν υπάρξουν νέα στοιχεία σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει η σύνταξη του πορίσματος.