14 Μαΐου 2017

Λαφαζάνης: «Το πολυνομοσχέδιο είναι Μνημόνιο-τέρας»

[Ο Μήτσος ο Στρατούλης σκέφτεται "ρε μαλ@κα μου έχει καρέκλα ο Μάκης ο Μπαλαούρας που τον είχαμε για τους καφέδες κι εγώ τραβιέμαι με τον Λαφαζάνη;"]

«Μνημόνιο – τέρας» χαρακτηρίζει ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Π.Λαφαζάνης το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη βουλή το οποίο, όπως αναφέρει, «σφίγγει μέχρι οικονομικοκοινωνικού θανάτου τη θηλιά στον λαιμό της χώρας και του ελληνικού λαού».


«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση και καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να συνομολογήσει και πολύ περισσότερο να ψηφίσει στη Βουλή, μετά το τρίτο και τέταρτο επονείδιστο μνημόνιο.

Η σκληρή δικτατορία της ΕΕ, του ΔΝΤ και των υπαλληλικών μνημονιακών κυβερνήσεων πρέπει να καταλυθεί και να ανατραπεί.

Καμιά κυβέρνηση και κανένας βουλευτής δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει το μνημόνιο-τέρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Π.Λαφαζάνης

«Η κυβέρνηση και οι βουλευτές, ένας προς ένα, που θα ψηφίσουν το τέταρτο μνημόνιο θα στιγματιστούν ανεξίτηλα και θα έχουν όχι μόνο ανυπολόγιστες πολιτικές αλλά και βαρύτατες, απαράγραπτες, ποινικές ευθύνες, για τις οποίες να είναι σίγουροι ότι θα λογοδοτήσουν.

Δεν έχουν δικαίωμα, επίσης, κόμματα και βουλευτές, ανεξαρτήτως της ψήφου τους, να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους ένα τραγικό μνημόνιο που, τόσο επί της ουσίας όσο και ως διαδικασία, είναι αποτέλεσμα ενός μέγα – πραξικοπήματος που δίνει την χαριστική βολή στον τόπο.

Αυτήν την ώρα, χρειάζεται άμεση κοινή δράση όλων ανεξαιρέτως των ριζοσπαστικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων και συγκρότηση απ' όλες αυτές τις δυνάμεις ενός μεγάλου μετώπου για να μην περάσει το τέταρτο μνημόνιο, να ακυρωθούν τα προηγούμενα και να μεταβεί άμεσα η χώρα σε εθνικό νόμισμα με ριζοσπαστικό πρόγραμμα και σε ρήξη με την ΕΕ» αναφέρει ο κ Λαφαζάνης και καλεί τον ελληνικό λαό «να ενωθεί και να ξεσηκωθεί για να αποτραπεί το τέταρτο μνημόνιο- τέρας σε όφελος μιας άλλης δημοκρατικής ανορθωτικής πορείας της χώρας».

Ο Π. Λαφαζάνης, και το μέλος της Π.Γ. και πρώην υπουργός, Δ. Στρατούλης, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)

Στη συνάντηση υπήρξε κοινή διαπίστωση, για την ανάγκη άμεσων μέτρων που να κατοχυρώνουν και νομικά την τρίτεκνη οικογένεια ως πολύτεκνη.

«Η τρίτεκνη οικογένεια πρέπει κατ’ αρχήν να στηριχτεί για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας. Οι τρίτεκνοι είναι πολύτεκνοι και πρέπει να αναγνωρισθούν και να αντιμετωπίζονται ως πολύτεκνοι, ενώ παράλληλα πρέπει να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολύτεκνων για ειδική φροντίδα από το Κράτος (άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος) ως έκφραση αλληλεγγύης και φροντίδας της κοινωνίας σε όλες τις οικογένειες που έχουν αντικειμενικά μεγαλύτερη ανάγκη, ιδίως σε περίοδο φτωχοποίησης τους λόγω της εφαρμογής των μνημονίων της λιτότητας, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Λαφαζάνης.