19 Μαΐου 2017

Ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων: ΠΑΟΚ: "Δεν ξεχνάμε"-Μηνύματα και από Σαββίδη-Μελισσανίδη και Ολυμπιακό

ΠΑΟΚ έστειλε μήνυμα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με σχόλιο που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στα social media.


Ο ΠΑΟΚ, έγραψε για τη θλιβερή επέτειο της 19ης Μαΐου, τονίζοντας στον λογαριασμό του στο Twitter πως «δεν ξεχνάμε ποτέ τα θύματα».


Σαββίδης: Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Το μήνυμα του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, για την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Κάθε χρόνο στην παραμονή της Ημέρας Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ανατρέχουμε σε γεγονότα που συνέβησαν πριν από 100 χρόνια – νοητά πηγαίνουμε στους ορεινούς εκείνους δρόμους, στα σπίτια των προγόνων μας, θαυμάζουμε την ομορφιά των εκκλησιών μας.

Κάθε χρόνο οι καρδιές μας ξεσπούν, έχοντας πλήρη συναίσθηση του τραγικού τέλους της μακρόχρονης ιστορίας του Πόντου.

Η Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία μας στρέφει προς τις βασικές αξίες που χαρακτήριζαν τον Ποντιακό χαρακτήρα – το θάρρος, την εθνική αξιοπρέπεια και την ολόψυχη αγάπη προς την Πατρίδα.

Την ημέρα αυτή εκατομμύρια καρδιές, που χωρίζουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, χτυπάνε από κοινού σε όλο το κόσμο. Παρά της δύσκολες συγκυρίες διατηρηθήκαμε σαν λαός και κάθε φορά λέμε με υπερηφάνεια: «Είμαι πόντιος!»

Πολλά έχουν γίνει για να μάθει ο κόσμος για την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Δε θα κουραστώ ποτέ να επαναλαμβάνω, ότι οι προσπάθειές μας, θα είναι εκατοντάδες φορές πιο αποτελεσματικές, αν θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό στόχο – την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μόνο η ανάλυση και η δημόσια καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, μπορεί να σώσει τον κόσμο από την επανάληψη αυτών των τρομερών γεγονότων.

Αιωνία η μνήμη των αθώων θυμάτων! Είθε ο Κύριος να μας προστατέψει από τις νέες αναταραχές και τους πολέμους!

Μετά τιμής,
Ιβάν Σαββίδης

Μελισσανίδης: "Διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας"

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έστειλε το προσωπικό του μήνυμα για τη 19η Μαϊου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
Η δήλωση Μελισσανίδη στο www.pontos-news.gr:

"Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας και ο Ελληνισμός, πρέπει να δίνουμε σημασία, να αναδεικνύουμε και συσπειρωνόμαστε γύρω από εκείνα που μας ενώνουν.

Και το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι κάτι που μας ενώνει, γιατί πέρα από ένα ζήτημα μνήμης και απόδοσης τιμής στους αδικοχαμένους 353 χιλιάδες προγόνους μας που χάθηκαν, είναι και ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά το μέλλον, τις επόμενες γενιές.

Πρέπει λοιπόν όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως καταγωγής, να συστρατευθούμε γύρω από το στόχο της διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από την ίδια την Τουρκία, γιατί μόνο αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, μπορεί να έχουμε ένα στέρεο θεμέλιο για να οικοδομηθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η συνεργασία μεταξύ όλων των λαών της περιοχής.

Αιωνία η μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου".

Το μήνυμα του Ολυμπιακού
 
Την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων τίμησε ο Ολυμπιακός. Δείτε το μήνυμα των "ερυθρόλευκων".
Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ανάρτηση στα social media, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη μαύρη ημέρα του ελληνισμού.

Δείτε την: