12 Μαΐου 2017

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΣΚΑ! Ο άλλος έβγαλε το πιστόλι και πυροβολούσε ενώ έκανε δηλώσεις στην ΤιΒι έξω από το Εφετείο

[Δηλ. Αυτός είχε μπει μέσα στο εφετείο για τη δίκη, με το πιστόλι;]

Πυροβολισμοί έπεσαν πριν από λίγο έξω από το Εφετείο.

Λίγα λεπτά μετά την αναβολή της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, συγγενής της οικογένειας, την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στην κάμερα διαμαρτυρόμενος γιατί δεν μπορούν ακόμη να βρουν τη σορό του παιδιού, τράβηξε όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.





Επικράτησε πανικός, με τους άνδρες της αστυνομίας να τον ακολουθούν, να τον ρίχνουν στο έδαφος και να τον συλλαμβάνουν.

 Η υπόθεση που είχε παγώσει το πανελλήνιο

Η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του (26χρονου τότε) Μάριου Παπαγεωργίου έγινε γνωστή τον Αύγουστο του 2012 και πάγωσε το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις που έβγαιναν συνεχώς στο φως. Τα ίχνη του Μάριου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο άτυχος νεαρός είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο, χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Ωστόσο, η μητέρα του 26χρονου, έχοντας χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, άκουσε τη συμβουλή ενός 73χρονου οικογενειακού τους φίλου και δεν ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για τον άνθρωπο που, όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον άτυχο Μάριο.

Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα. Ταυτόχρονα, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της απαγωγής διαβεβαίωνε τη μητέρα του Μάριου πως ενεργούσε για να βρει τον γιο της, κάτι που εκείνη πίστευε, καθώς διατηρούσαν στενές οικογενειακές σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιπλέον ο 73χρονος προέβαλλε τον εαυτό του ως άτομο με καλές διασυνδέσεις σε μυστικές ημεδαπές και αλλοδαπές υπηρεσίες.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπής «Φως στο τούνελ» αποκαλύφθηκε το μακάβριο μυστικό που κρυβόταν για πολύ καιρό στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου. Μια μεγάλη κηλίδα αίματος που, όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια, ανήκε στον Μάριο.

Στον 73χρονο, αποκαλούμενο ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη συν 23 χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης, ενώ 18 έτη κάθειρξη επέβαλε στη σύζυγό του για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε τέσσερα ακόμη άτομα.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή πληγή για τη μητέρα του Μάριου, καθώς η σορός του δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.