18 Μαΐου 2017

Το κακό που μας βρήκε έχει ονοματεπώνυμο

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Το κακό που μας βρήκε έχει ονοματεπώνυμο και λέγετε Τσίπρας Καμμένος.

Κρίμα οι «αγώνες». «Αγώνες υπέρ» αδυνάτων, «υπέρ» αγροτών,  βιοπαλαιστών, εργατών, συνταξιούχων, φοιτητών και πάει λέγοντας…  Κρίμα οι τόσες πορείες, οι κραυγές και τα συνθήματα τύπου, «εργάτη πολέμα σου πίνουνε το αίμα», «τα νούμερα ευημερούν αλλά ο κόσμος πεινάει» και άλλα τέτοια…


Τελικά κρίμα ή χαλάλι ;  Μήπως τελικά αυτός ήταν ο στόχος;  Η εξαργύρωση των «αγώνων» ;

Ότι κατηγορούσαν, όσους κατηγορούσαν, ότι κατέκριναν, ότι απέρριπταν, ότι λυσσαλέα  πολεμούσαν και ότι δεν ψήφισαν, σε πολλαπλάσιο βαθμό τα έφεραν οι ίδιοι και τα υπέγραψαν με καμάρι. Με τα δυο χέρια όπως οι ίδιοι λένε… Ούτε λίγο λιγότερο ούτε λίγο περισσότερο. Πέντε και έξι φορές χειρότερα μέτρα έφεραν από αυτά που δεν «ήθελαν» και όχι μόνο. Και όσο μένουν, ακόμα χειρότερα μέτρα θα φέρνουν. Λογικό. Έναν κακό χειρισμό πάνε να το διορθώσουν με ένα ακόμα χειρότερο. Έτσι η καταστροφή, τελειωμό δεν θα έχει…

Από παλιά λέγαμε και φωνάζαμε, τι πρεσβεύει και που αποσκοπεί η αριστερά. Αλλά τότε όλα αυτά ήταν θεωρητικά. Δεν αφορούσε εμάς, άλλους αφορούσε.  Άλλοι έκλαιγαν… Τώρα όμως που ήρθε και σε εμάς το «αριστερό πακέτο» μάθαμε. Μάθαμε ότι «αριστερά σημαίνει φασισμός και βιδωμένος στην καρέκλα».

Όσο για τον «στρατηλάτη» Καμμένο. Τέτοιον, πολιτικό δεν πρόκειται να ξαναβγάλει αυτός ο τόπος ούτε στα επόμενα 150 χρόνια. Προσωπικά ντρέπομαι που αγωνιζόμασταν από το ίδιο μετερίζι, ντρέπομαι που ο χώρος μας «έβγαλε» τέτοιον πολιτικό.

Επί κυβερνήσεως Σαμαρά ο Πάνος Καμμένος, έβγαινε παντού και τον κατηγορούσε λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «κλέβει» τον μισθό και τις συντάξεις των στρατιωτικών, και όταν θα έρθει εκείνος στην κυβέρνηση θα επαναφέρει άμεσα (!!!) στην αρχική τους μορφή, μισθούς και συντάξεις.

Καμμένος: «Που θα βρω τα λεφτά για τους στρατιωτικούς;  Από το Μέγαρο Μουσικής που τα΄δινε ο Σαμαράς» …. 2,5 χρόνια πέρασαν και δεν τα «βρήκε» ακόμα.

Έλεγε συγκεκριμένα τότε, ο απίστευτος αυτός «πολιτικός», Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην Real News κοροϊδεύοντας την κοινωνία… ότι τα 60 εκατομμύρια που απαιτούνται για την επιστροφή των χρημάτων στους εν ενεργεία τουλάχιστον είναι “το 50% απ΄ όσα έδωσε ο κ.Σαμαράς με μια τροπολογία -την πέμπτη τροπολογία μέσα σε λίγο καιρό- για το Μέγαρο Μουσικής”! Και ο ΥΕΘΑ προσθέτει:
“Το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περιμένει. Οι οικογένειες στρατιωτικών, των εν ενεργεία και των αποστράτων, έχουν φθάσει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης”….2,5 χρόνια πέρασαν και ακόμα δεν έδωσε ούτε 1 ευρώ

Τώρα, (10/5) σε ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου «γιατί δεν δίνεις τα αναδρομικά στους Στρατιωτικούς αφού η Χώρα έχει υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα»; απατάει ο υπουργός. «Το Υπουργείο Άμυνας βάζει στην άκρη τα λεφτά των στρατιωτικών, έχει εξασφαλίσει τα κονδύλια αλλά δυστυχώς επειδή το μισθολόγιο συνδέεται με τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες και εκείνα τα υπουργεία δεν βρίσκουν, όπως μας λέει, τα κονδύλια δεν μπορεί να τα δώσει και ο ίδιος στο Άμυνας».

Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια ή ψέματα, οφείλει να το αποδείξει άλλωστε,  ξέρω όμως ότι «εκθέτει» δυο υπουργούς, Τόσκα και Κουρουμπλή, λέγοντας ότι αυτοί ευθύνονται που οι ένστολοι δεν πληρώνονται τα αναδρομικά.  Απίστευτος;; Ποιος κοροϊδεύει τελικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων; ο Σαμαράς;

Και όπως είπε και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, «Επειδή δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Kαμμένος είπε ανερυθρίαστα ψέματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, παρακαλούμε να μας υποδείξει σε ποιον κωδικό του προϋπολογισμού αναφέρεται ώστε να ελέγξουμε την αλήθεια των λεγομένων του».

Εμείς όμως θα κοιτάξουμε να «βοηθήσουμε» τον Υπουργό, και να του πούμε από πού θα μπορούσε να εξεικονίσει χρήματα για τους στρατιωτικούς που τόσο πολύ τον «ενδιαφέρει». (Πηγή των συγκεκριμένων στοιχείων είναι το armynow.met)

  • Για να δοθούν τα αναδρομικά απαιτούνταν περίπου 500 εκατ. Τι είναι 500 εκατ μπροστά στα 6,9 δις πλεόνασμα και τις θυσίες των Ελλήνων για να εξασφαλιστεί αυτό το ποσό;
  • Και για να συνεχίσω θυμίζω ότι την 4 Απρ 2017 με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο) έγινε ανακατανομή 1 δις κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού που περίσσεψαν από το αποθεματικό μεταφέροντας πιστώσεις σε άλλους κωδικούς δαπανών των υπουργείων (μεταναστευτικό, κόμματα, μέγαρο μουσικής, διαγραφή χρεών κλπ)
  • Ούτε από εκεί δεν βρήκατε τα λίγα εκατομμύρια των άλλων υπουργείων που απαιτούνταν;Με βάση την απόφαση Τσακαλώτου οι πιστώσεις ύψους 1 δισ. ευρώ θα μοιραστούν ως εξής:
  • Αμοιβές: 160 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων όλων των υπουργείων που, θεωρητικά, δεν μπορούσαν να προβλεφθούν.
  • Μεταναστευτικό:100 εκατομμύρια για σίτιση και φιλοξενία μεταναστών (hotspots).
  • 101,6 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί το Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης.
  • Πολιτικά κόμματα: 7 εκατομμύρια θα δοθούν σαν έκτακτη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων για το έτος 2015.
  • 30 εκατ. ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση την ΟΣΥ λόγω της «τρύπας» από την εισιτηριοδιαφυγή στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και προκειμένου να πληρώσει χρέη της.
  • 14,3 εκατ. ευρώ για οικονομικές υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής (εκεί που μάλλον θα τα έπαιρνε ο κ. Καμμένος για να δώσει στους στρατιωτικούς!!!)

Μα τα νούμερα «ευημερούν», γιατί ο κόσμος πεινάει;;

http://lastpoint.gr/kako-pou-mas-vrike-echei-onomateponymo/