10 Μαΐου 2017

Δεν θα διωχθεί τελικά ο διάσημος φιλέλληνας που αποκάλεσε τον Θεό «μανιακό» και «ηλίθιο»

[Προσέξτε να δείτε πόσο ανώμαλοι είναι οι Άγγλοι: Ρωτάει ο δημοσιογράφος "βρίσκεσαι απέναντι στο Θεό, τι θα έλεγες σε αυτόν, αυτή ή αυτό" Όχι μόνο γένος θηλυκό αλλά και ουδέτερο!!! Και μετά έχεις κάτι γελοίους Κορτώ και σου λένε ότι καταπιέζονται!!]

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα αφότου έγινε γνωστό ότι η ιρλανδική αστυνομία διεξάγει έρευνα σχετικά με τα «βλάσφημα» σχόλια που είχε κάνει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο διάσημος ηθοποιός Στίβεν Φράι, οι Αρχές εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση ότι τελικά δεν πρόκειται να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του Βρετανού και ότι η υπόθεση έχει κλείσει.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, η αστυνομία δεν κατάφερε δεν κατάφερε να βρει αρκετούς Ιρλανδούς που να προσβλήθηκαν από τα σχόλια του Φράι, ο οποίος χαρακτήρισε τον Θεό «μανιακό» και «ηλίθιο» σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από δύο χρόνια.

Παρά τον σάλο που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του το 2015, υπήρξε μόνο ένας πολίτης που υπέβαλε μήνυση πέρυσι, γεγονός που ανάγκασε την τοπική αστυνομία να εκκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν και άλλοι πολίτες που ένιωσαν το θρησκευτικό τους αίσθημα να θίγεται από τη συνέντευξη.

Ωστόσο η έρευνα απέβη άκαρπη και ο Στίβεν Φράι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος, χωρίς να ανησυχεί για το τσουχτερό πρόστιμο που θα του επιβαλλόταν εάν κρινόταν ένοχος για βλασφημία βάσει του ιρλανδικού νόμου.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο
Οι επίμαχες δηλώσεις του ταλαντούχου κωμικού είχαν γίνει στην εκπομπή The Meaning of Life του ιρλανδικού τηλεοπτικού καναλιού RTE. O Φράι είχε πει πριν από δύο χρόνια στην εκπομπή ότι, εάν υπήρχε όντως Θεός, θα έπρεπε να είναι «ηλίθιος» και «μανιακός» αφού έχει δημιουργήσει έναν κόσμο γεμάτο πόνο και δυστυχία. Οι επίμαχες δηλώσεις του είχαν γίνει μάλιστα viral, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων στην αρκετά θρησκευόμενη Ιρλανδία.

Οι δηλώσεις τους Φράι αποτελούσαν απάντηση στο ερώτημα του παρουσιαστή της εκπομπής: «Τι θα έλεγες στο Θεό, αν έφτανες ποτέ στις πύλες του παραδείσου;». Η απάντηση του Φράι ήταν η εξής: «Θα του έλεγα: Καρκίνος οστών σε παιδιά; Τι παίζει με αυτό; Πώς τόλμησες; Πώς τόλμησες να δημιουργήσεις έναν κόσμο γεμάτο δυστυχία που πλήττει αθώους; Δεν είναι σωστό. Είναι απόλυτα, απόλυτα μοχθηρό. Γιατί να σέβομαι έναν ιδιότροπο, κακιασμένο και ηλίθιο Θεό που δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο αδικία και πόνο. Πρέπει να περάσουμε τη ζωή μας γονατιστοί ευχαριστώντας τον; Τι είδους Θεός θα έκανε κάτι τέτοιο; Ο Θεός που δημιούργησε το σύμπαν, εάν όντως δημιουργήθηκε από έναν Θεό, είναι προφανώς ένας μανιακός που δρα με τελείως εγωιστικά κίνητρα».



Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ