09 Μαΐου 2017

Ο Μακρόν γιόρτασε τη νίκη του με ημίγυμνες χορεύτριες -Σάλος με το θέαμα στο Λούβρο [εικόνες & βίντεο]

Η παρουσία χορευτριών στιλ Moulin Rouge με ελάχιστα ρούχα πάνω στη σκηνή, ως μέρος των εορτασμών της νίκης του, ήταν αφορμή για πολλούς να κατηγορήσουν τον Εμανουέλ Μακρόν πως γύρισε την πλάτη στα φεμινιστικά του ιδεώδη.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος έγινε ο νεότερος πρόεδρος της Γαλλίας μετά τον Ναπολέοντα και γιόρτασε τη νίκη του στο Μουσείο του Λούβρου.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής για τη νίκη, στη σκηνή ανέβηκαν χορεύτριες με κορμάκια και χόρευαν στους ρυθμούς του DJ που έπαιζε πίσω τους.


Το θέαμα έκανε πολλούς να αναρωτηθούν εάν βρίσκονται σε μουσικό φεστιβάλ, ενώ οι φεμινιστικές οργανώσεις εκτόξευσαν τα βέλη τους.

Η Αν Σεσίλ Μελφέρτ, πρόεδρος ομάδας για τα δικαιώματα των γυναικών, ανέφερε σχετικά: «Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες με κόκκινα εσώρουχα που βρίσκονται στο Λούβρο και τι συμβολίζουν; Δεν το καταλαβαίνω».

«Είμαι συγκλονισμένος από τα ρούχα που φορούν αυτές οι χορεύτριες του Μακρόν. Είναι με τα εσώρουχά τους; Είναι αυτή η εικόνα της Γαλλίας;», διερωτήθηκε ένας χρήστης των social media, ενώ μία άλλη έγραψε: «Μοιάζει με Eurovision».

Από την πλευρά του, ο Ρομάν Σαμπαθιέρ, ακτιβιστής της ισότητας των φύλων, παρέθεσε τα λόγια του Μακρόν «Μία νέα σελίδα ανοίγει» και πρόσθεσε: «Ξεκινά μια νέα σελίδα... εκτός από την εικόνα των γυναικών στην τηλεόραση. Η συναυλία νίκης του Μακρόν στο Λούβρο ζωντανά από το BFM, στις 7 Μαΐου, θα ήθελα να είναι fake news».


Ο χορός ήταν μέρος μιας μεγάλης γιορτής που είχε στηθεί για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν. Ωρες πριν ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας ανέβει στη σκηνή με το «Ωδή στη Χαρά» να ακούγεται από πίσω, ένας DJ με μπλε bomber τζάκετ έπαιζε ποπ μουσική. Στη σκηνή βρέθηκαν ακόμη ο Αμερικανός τραγουδιστής Cris Cab με τον Pharrell Williams τραγουδώντας το χιτ «Liar Liar».

Σχολιάζοντας την εκδήλωση, η γαλλική Le Monde έγραψε χαρακτηριστικά «Σκηνή άξια ενός ροκ αστεριού», προσθέτοντας πως η ατμόσφαιρα θύμιζε «νυχτερινό κέντρο διασκέδασης».

Το κλίμα χαράς συνεχίστηκε και όταν ο Μακρόν ανέβηκε στη σκηνή και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του, τονίζοντας πως η Γαλλία κέρδισε. Από κάτω δεκάδες κουνούσαν γαλλικές σημαίες και φώναζαν για τον νέο τους πρόεδρο.