09 Μαΐου 2017

Δείτε την πιό σύντομη πτήση drone του Ισλαμικού Κράτους - BINTEO

Drones επιτήρησης, "καμικάζι", drones που αφήνουν χειροβομβίδες και quadcopters (drones με τέσσερα στροφεία) για αναγνώριση αλλά και για "αποστολές βομβαρδισμού" είναι μερικά από τα high-tech gadgets που ήδη χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην μάχη, προβληματίζοντας έντονα τόσο τις ιρακινές δυνάμεις όσο και τους υπόλοιπους συμμάχους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερα αμερικανικά και συμμαχικά αεροσκάφη που επιχειρούν πάνω από την Συρία και το Ιράκ επιδίδονται στο "κυνήγι" drones της κατηγορίας COTS (Commercial Off The Shelf) όπως είναι γνωστά στον Στρατό -απλών εμπορικών drones που μπορεί οποιοσδήποτε να προμηθευτεί από ένα κατάστημα- ή τροποποιημένων για μάχη drones από τους ισλαμιστές. Εξυπακούεται ότι τα σημεία εκτόξευσής τους και τα μέρη όπου τροποποιούνται έχουν "ανέβει" στην λίστα των στόχων προτεραιτότητας.

Μερικές φορές πάντως, όπως φαίνεται σε οπτικό υλικό από αμερικανικά UAV (Reaper ή Predator) που ελήφθη πλησίον της Τάμπκα, το τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών πριν την "πρωτεύουσά' τους, την Ράκκα, δεν υπάρχει λόγος για προσβολή του στόχου. Στην προσπάθειά τους να πετάξουν ένα drone από την οροφή ενός κτιρίου οι ισλαμιστές ανακαλύπτουν πως δεν είναι τόσο απλό!  

Δείτε την προσπάθειά τους (η οποία εδώ προφανώς... δεν αρκεί) στο βίντεο που ακολουθεί.


http://www.onalert.gr/stories/deite-thn-pio-syntomi-ptisi-drone-tou-islamikou-kratous/56219