10 Μαΐου 2017

Ο διευθυντής του FBI έμαθε από την τηλεόραση την απόλυσή του και νόμιζε ότι ήταν φάρσα!

O διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, πληροφορήθηκε την καρατόμησή του από τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ μιλούσε σε υπαλλήλους της υπηρεσίας του στο Λος Άντζελες.

Εκείνη την ώρα στις τηλεοπτικές οθόνες στο βάθος της αίθουσας άρχισε να προβάλλεται η έκτακτη είδηση της αποπομπής του, όπως μεταδίδουν το CNN και οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.



Στην αρχή ο Κόμεϊ νόμισε ότι πρόκειται για κάποιο αστείο και άρχισε να το σχολιάζει γελώντας για να ηρεμήσει τα πνεύματα μέσα στην αίθουσα. Έτσι χαρακτήρισε την είδηση «φάρσα» θεωρώντας ότι κάποιος του κάνει πλάκα, ή ότι πρόκειται για κάποια σάτιρα.

Λίγο αργότερα έφθανε η επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ στο αρχηγείο του FBI στην Ουάσιγκτον. Ο Κόμεϊ αποσύρθηκε σ’ ένα γραφείο και του διάβασαν από τηλεφώνου την απόφαση του προέδρου της χώρας.



Στην επιστολή του ο Τραμπ αναφέρει:

«Παρότι εκτιμώ ιδιαίτερα την ενημέρωσή μου από εσάς τρεις ξεχωριστές φορές ότι δεν υπόκειμαι σε έρευνα, ωστόσο συμφωνώ με την κρίση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν είστε σε θέση να ηγηθείτε αποτελεσματικά της Υπηρεσίας».

«Είναι απαραίτητο να βρούμε νέα ηγεσία για το FBI που να επαναφέρει τη δημόσια εμπιστοσύνη και πίστη στη ζωτικής σημασίας αποστολής του, την επιβολή του νόμου»

Συνεργάτης του στο FBI δήλωσε ότι ο Κόμει «εξεπλάγη» όταν διάβασε την επιστολή, κι ότι ένιωθε καταρρακωμένος.