12 Μαΐου 2017

Ο δικτάτορας της Ζιμπάμπουε δεν κοιμάται σε εκδηλώσεις... “απλά ξεκουράζει τα μάτια του” [pics]

Οι φήμες – αλλά και οι φωτογραφίες- θέλουν τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, να βαριέται αφόρητα τις ομιλίες και τις εκδηλώσεις και να προτιμά να κοιμάται αντί να ακούει.

Ρόλο βέβαια στην συνήθειά του αυτή πιθανότατα παίζουν και τα 93 του χρόνια. Ο εκπρόσωπός του, βρήκε έναν όχι ιδιαίτερα... ευφάνταστο τρόπο να διαψεύσει τις σχετικές φήμες. “Δεν κοιμάται, αλλά ξεκουράζει τα μάτια του” δήλωσε σημειώνοντας παράλληλα πως ο βετεράνος πολιτικός “έχει ιατρικά θέματα, που τον αναγκάζουν να κλείνει τα μάτια του όταν εκτίθεται σε δυνατό φως”.


“Στην πραγματικότητα, νιώθω αποτυχημένος όταν διαβάζω ότι ο πρόεδρος κοιμάται στις συναντήσεις. Όχι. Αν το προσέξετε, κοιτά κάτω, αποφεύγοντας τα έντονα φώτα”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, ο οποίος παρομοίωσε την κατάσταση του Μουγκάμπε με εκείνη του Νέλσον Μαντέλα, που λεγόταν πως είχε απαγορεύσει τα φλας στις κάμερες λόγω αντίστοιχου προβλήματος.


Οι σχετικές δηλώσεις έρχονται μετά από αρκετές φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε να... κοιμάται.