19 Μαΐου 2017

Survivor: Ο "στημένος" αγώνας Ελλάδας – Τουρκίας

Στα ύψη και χθες η τηλεθέαση για το ριάλιτι του ΣΚΑΪ το Survivor που σημείωσε τρελές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης.

Βέβαια το χθεσινό επεισόδιο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σε αυτό βρέθηκαν αντίπαλες οι δύο ομάδες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στον Άγιο Δομίνικο, η ελληνική και η τούρκικη.


Η ιδέα της τούρκικης εταιρείας παραγωγής που είναι υπεύθυνη για τα δύο «Survivor», Ελλάδας και Τουρκίας, ήταν οι δύο ομάδες να βρεθούν σε έναν αγώνα ελληνοτουρκικής φιλίας. Μόνο που από όσο είδαμε η… ζυγαριά έκλεινε υπέρ των τούρκων παικτών, έχοντας σαφές προβάδισμα.

Κατ’ αρχάς μετά από τόσους μήνες που προβάλλονται τα δύο ριάλιτι είναι εύκολο να καταλάβει κανείς –κι ιδιαίτερα τα στελέχη της εταιρείας που έχουν τεράστια εμπειρία- τις ικανότητες των παικτών, είτε είναι σε ταχύτητα, δύναμη, ισορροπία, επιδεξιότητα κλπ κλπ…! Σαφέστατα λοιπόν, εκτός ότι οι τούρκοι παίκτες είναι πιο έμπειροι αφού το ριάλιτι παίζεται για χρόνια στη χώρα τους, είχαν και αγωνίσματα πιο… στημένα πάνω τους. Ήταν σαν να διαγωνιζόταν στο ποδόσφαιρο μία ομάδα ποδοσφαίρου και μία ομάδα… χάντμπολ!

Ωστόσο η ελληνική ομάδα έβαλε τα δυνατά της και χάρισαν στους τηλεθεατές δυνατές αγωνιστικές σκηνές, αποδεικνύοντας ότι δεν παραδίδονται αμαχητί…! Μπορεί λοιπόν ο σκοπός, όπως τονίστηκε, να ήταν η «ελληνοτουρκική φιλία», αλλά τελικά… κάποιοι ήθελαν να τονίσουν με τον αγώνα την υπεροχή της τούρκικης ομάδας.

Ήταν σαν να διαγωνιζόταν στο ποδόσφαιρο μία ομάδα ποδοσφαίρου και μία ομάδα… χάντμπολ!
Κι έτσι, ο σκοπός τους, της ελληνοτουρκικής φιλίας, μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ όταν δικαιολογημένα θεωρείται στημένο προς τη μία μεριά…!

Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι παρά τα όσα ακούγονται ότι στο δεύτερο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων που θα μεταδοθεί απόψε νικητές είναι οι έλληνες, οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι είναι πάλι η τούρκικη ομάδα με οριακή διαφορά από την ελληνική. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το νικητήριο γεύμα δίνεται και στις δύο ομάδες, ως ένδειξη καλής θέλησης από την παραγωγή, αφού όπως φαίνεται… πέρασε αυτό που ήθελε να περάσει…!

Γρηγόρης Μελάς
http://www.newsit.gr/MelasBlog/Survivor-O-stimenos-agonas-Elladas-Toyrkias/726606