18 Μαΐου 2017

Κρήτη: Στην κάμερα η επίθεση ΑΠΛΥΤΩΝ σε ξενοδοχείο Ισραηλινών συμφερόντων [vid]

Αργά χθες βράδυ, άγνωστα άτομα έκαναν επίθεση στο ξενοδοχείο Ambassadors Residence που βρίσκεται, στην οδό Αφεντούλιεφ, στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας έγραψε το σύνθημα "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ROSA NERA" και ο άλλος από τα σκαλοπάτια που είναι δίπλα στο ΚΑΜ έριξε μπογιά πιθανόν με πυροσβεστήρα.

Δείτε το βίντεο από τις κάμερες του ξενοδοχείου την ώρα που οι δράστες γράφουν το σύνθημα και πετούν μπογιές.


Ο λόγος για τον οποίο έγραψαν αυτό το σύνθημα είναι διότι το ξενοδοχείο ανήκει στον Ισραηλινό όμιλο που έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για το κτίριο της 5ης Μεραρχίας που στεγάζεται εδώ και πολλά χρόνια η κατάληψη της Rosa Nera.


Τι λέει ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Shay Brosh
"Διαπιστώσαμε σήμερα το πρωί ότι κάποιοι βάνδαλοι, πέταξαν μπογιές και προκάλεσαν ζημιές στο ξενοδοχείο, θέλουμε να κάνουμε κατανοητό σε όλους ότι κάτι τέτοιο από την μεριά μας δεν είναι αποδεκτό. Σαν ιδιοκτήτης αυτού του ξενοδοχείου καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία, με την ελπίδα ότι θα βρούμε τα άτομα που προχώρησαν σε αυτή την πράξη θα βρεθούν και μελλοντικά δεν θα υπάρχουν τέτοιες παρόμοιες πράξεις.Αυτό δεν είναι καλό για εμάς ούτε όμως και για τον τουρισμό στα Χανιά, είναι κάτι λάθος.

Σε ερώτηση για το αν πιστέυει ότι η επίθεση συνδέεται με την επένδυση του ομίλου στα κτίρια του Πολυτεχνείου, απαντά:

"Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, επενδύουμε στο Παλιό Λιμάνι Χανίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και προσπαθούμε να μεγαλώνουμε σταδιακά (...) είμαστε εδώ για να επενδύσουμε, ήρθαμε για να μείνουμε".

Επίσης ο συνιδιοκτήτης κ. Μωυσής Λούνα ανέφερε: "Ήρθα να επενδύσω στον τουρισμό και δεν ήρθα εδώ να ανοίξω πόλεμο με κανέναν. Δεν θα αφήσω όμως με κανέναν τρόπο να πειράξουν με βία τους πελάτες μου. Στο δωμάτιο πού έγινε η επίθεση γνωρίζουν άραγε ποιοι άνθρωποι ήταν μέσα; Εάν εκείνη τη στιγμή ήταν στο μπαλκόνι θα υπήρχε πρόβλημα. Εμείς ήρθαμε να επενδύσουμε στον τουρισμό και έχουμε ένα πλάνο, να δώσουμε εκατό θέσεις ανεργίας σε αυτή την πόλη".

"Σε σχέση με τα κτίρια της παλιάς πρυτανείας, το Πολυτεχνείο Κρήτης δίνει την ευκαιρία για να γίνει μία επένδυση. Η εταιρεία μας το έμαθε, έδωσε προσφορά όπως και άλλοι αλλά μέχρι εκεί. Προς το παρών το θέμα μένει ανοικτό ακόμη".

Η υπόθεση διερευνάται από την αστυνομία η οποία κατέχει οπτικό υλικό από το κύκλωμα ασφαλείας

Πηγή: FlashNews