07 Μαΐου 2017

Πλήρωμα σε αγώνα Ράλι γλίτωσε το γκρεμό λόγω… μπαριέρας! [vid]

Αν δεν υπήρχε το μεταλλικό στηθαίο, ακόμα θα έψαχναν το Fiesta R5 και το πλήρωμά του στον γκρεμό των Kαναρίων…

Οι αγώνες ράλι δεν συγχωρούν λάθη, διότι δίπλα στο δρόμο καραδοκούν δέντρα, βράχια και γκρεμοί.


Σε μια πίστα αγώνων, το λάθος του Tomasz Kasperczyk θα είχε ως συνέπεια μια έξοδο στην αμμοπαγίδα ή το πολύ μια επαφή με τον τοίχο από λάστιχα. Εδώ όμως, στην πρώτη ειδική διαδρομή του Ράλι Καναρίων Νήσων, ένα μικρό οδηγικό λάθος παρά λίγο να έχει τραγικές συνέπειες. Και δεν είχε, χάρη στη μεταλλική μπαριέρα.

Ο Kasperczyk οδηγεί στο όριο σε μια αλληλουχία στροφών ορεινού δρόμου, αλλά παίρνει λάθος γραμμή για μια μέτρια δεξιά. Κλείνεται νωρίς, με αποτέλεσμα το Fiesta R5 να υποστρέψει και να ανοίξει την τροχιά του προς τα έξω, προς τον γκρεμό. Ο Πολωνός φρενάρει αλλά δεν το σώζει και το αυτοκίνητο πέφτει με δύναμη στην μπαριέρα.

Κι εδώ φαίνεται η αξία του μεταλλικού στηθαίου. Δεν σπάει και συγκρατεί το Fiesta, που σέρνεται για λίγο πάνω του και σταματά, κρεμασμένο το μισό στο κενό. Η πλευρά του οδηγού είναι στον αέρα, αλλά η μπαριέρα, τυλιγμένη πάνω στο αυτοκίνητο, το συγκρατεί.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε στην gallery δείχνουν πώς κρέμεται το αυτοκίνητο πάνω από τον γκρεμό και πού θα κατέληγε αν δεν υπήρχε η προστατευτική μπαριέρα.

Ο οδηγός κι ο συνοδηγός φαίνονται στο video να βγαίνουν από το Fiesta, τρομαγμένοι αλλά αλώβητοι. Το ότι δεν τραυματίστηκαν το βεβαίωσε και η γραμματεία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC).

Για την Ιστορία, νικητής του (ασφάλτινου) αγώνα ήταν ο, γνωστός μας από το Ράλι Ακρόπολις, Ρώσος Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5), μπροστά από τον Πρωταθλητή Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) και τον Πορτογάλο Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5).



[Πηγή: ERC]
Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης
http://www.drive.gr/posts/motorsport/i-mpariera-sozei-video