14 Μαΐου 2017

ZEWASOFT ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ! Γερμανία: Δέκα μονάδες μπροστά η Μέρκελ από τον Σουλτς

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της οποίας ηγείται η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και το αδελφό βαυαρικό κόμμα της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) προηγούνται πλέον του βασικού τους αντιπάλου, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των οποίων ηγείται ο Μάρτιν Σουλτς, κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες, καθώς απομένουν τέσσερις μήνες πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, καταγράφει μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Emnid, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, το 37% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των συντηρητικών της Μέρκελ, ενώ το 27% προτιμά τους σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς.

Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό του SPD που καταγράφεται σε δημοσκόπηση αφότου ο Σουλτς ονομάστηκε υποψήφιος του κόμματός του για την καγκελαρία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την κυριακάτικη Μπιλτ.
Στα τέλη Απριλίου η διαφορά βρισκόταν στο 8%, με το 37% των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ των CDU/CSU και το 29% υπέρ του SPD.
Το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) διατηρεί το 10% των προτιμήσεων. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 8%, ίσο ποσοστό με το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%.
Η δημοσκόπηση αυτή διεξήχθη από την 4η ως τη 10η Μαΐου σε δείγμα 1.900 ψηφοφόρων.
Οι ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στη Γερμανία την 24η Σεπτεμβρίου.